No SSO cookie

Tort cu nuca si ciocolata

Postat de

(5/ 1)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      Ingrediente pentru 8 persoane

      Blat:

      100 g ciocolata amaruie
      50 g ciocolata cu lapte si alune sfaramate
      100 g unt
      5 oua
      un praf de sare
      100 g miez de nuca
      100 g faina
      2 lingurite praf de copt
      1/2 lingurita praf de cafea
      1 lingurita stafide optional
      1 lingura rom
      2 linguri cognac
      100 g zahar

      Crema:

      500 ml lapte
      1 plic crema de cicocolata pentru prajituri
      1 plic crema pentru prajituri cu vanilie
      ciocolata sau frisca pentru ornat
    • Mod de preparare

      Se macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Am gasit cateva stafide prin camara si le-am pus la hidratat in rom si cognac. Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar. Albusurile reci de la frigider se bat spuma cu un praf de sare. Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie. Frecam bine untul, il adaugam la galbenusuri si amestecam in continuare. Se toarna peste compozitie ciocolata topita. Se cerne faina cu praful de copt de doua ori. Se pune in compozitie cafeaua, nucile si stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se pune compozitia. Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc mic pentru aproximativ 40 minute. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Nu lasati mai mult sa nu se arda. Cand este gata se lasa in cuptor sa se raceasca cu usa intre deschisa pentru a nu se lasa blatul. Mixeaza fiecare plic de crema cu lapte si zahar praf dupa instructiuni. Blatul este foarte moale si pufos si nu necesita insiropare. Se taie blatul racit in trei. Se opreste un sfert din crema de ciocolata pentru ornat. Se pune prima crema de vanilie pe blatul de jos, se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, peste el se pune crema de ciocolata si deasupra ultimul blat.
    • Mod de servire

      Se imbraca tortul in putina crema si cu restul se orneaza. Eu am pus niste ciocolata razuita si praf de cacao. Este un tort delicios si foarte aromat.

      Alte retete recomandate:
     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.3871 :: 19.69MB