Tortul cu piersici si crema de mure este un tort revigorant, usor si pufos, un tort festiv cu fructe potrivit pentru zilele de sarbatoare.
La blaturi, va rog sa tineti cont de faptul ca sint extrem de subtiri si deci nu se prea preteaza insiroparii excesive! .
Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul. Va sfatuiesc ca primul blat, acesta de jos, sa ramana neinsiropat si doar celelalte doua sa primeasca o mica "hidratare"
Se scurg piersicile si se pastreaza sucul.
Blatul de jos se "tapeteaza" cu jumatati de piersici. Se paseaza murele (puteti folosi si congelate)
...si daca va deranjeaza samburii, le puteti trece printr-o strecuratoare, amestecand intruna cu o lingura pentru a grabi procesul.
Se amesteca iaurtul cu 100 g. zahar si mure.
Se inmoaie gelatina intr-un vas cu apa rece timp de 10 minute.
Apoi se dizolva la microunde (sau bain-marie) pret de cateva secunde.
Mare atentie sa nu cumva sa o lasati mai mult (verificati din cand in cand daca s-a topit) ...caci altfel isi pierde toate calitatile de inchegare!
Deci doar pana cand se fluidizeaza...
Se inglobeaza apoi in crema.
Crema se da la rece.
Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 300 ml. frisca batuta.
2/3 din crema se aseaza pe piersici, se acopera cu blatul al doilea. Se aseaza restul de crema urmata de blatul de sus.
Se preseaza usor si tortul se da la rece pentru 3-4 ore, dupa care se unge cu gem de mure.
Pe margine se aseaza frisca batuta...iar deasupra, pe cat de ingenios putem, asezam piersici si mure.
Se prepara glazura din praf Tort Gelee transparent...desi eu am folosit rosu pana la urma, pentru ca mi-am imaginat ca ar arata mai bine ) ...40 g. zahar si 250 ml. suc de piersici si se aseaza pe fructe.
Urmati instructiunile de pe pachet, unde se specifica faptul ca amestecul obtinut se pune la fiert 1 minut, dupa care se toarna peste fructe, incepand din mijlocul tortului, urmand ca incet, incet sa se distribuie catre margini.
Se presara ciocolata rasa pe marginea tortului, cu mare grija.
Siiii, in sfarsit...momentul mult asteptat, cel al degustarii!!!
Nemaipomenit!!! Savuros si aromat la maxim!!!
Cu mare drag impart, cu voi toti, delicioasa felie din poza!!!
Reteta de Tort cu piersici si crema de fructe a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.
Serviti tortul cu piersici si mure de la rece.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiÎmi notasem această rețetă de la Oana de multa vreme, încă nu aveam cont aici, așa că am hotărât să...
Gogosari in sos de rosiiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii