Tort cu piersici si crema de mure

Tortul cu piersici si crema de mure este un tort revigorant, usor si pufos, un tort festiv cu fructe potrivit pentru zilele de sarbatoare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort cu piersici si crema de mure

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 16 felii
  • Blat:
  • - 1 blat de ciocolata taiat pe 3 niveluri
  • cumparat sau facut dupa reteta voastra favorita de blat
  • - 100 g. zahar
  • - 2 linguri lichior de piersici sau caise
  •  
  • Crema:
  • - 800 g. jumatati de piersici (2 conserve de 850 ml)
  • - 450 g. iaurt
  • - 140 g. zahar
  • - 150 g. piureu de mure
  • - 15 g. gelatina granule sau 8 foite de gelatina
  • - 400 ml. frisca
  • - 4 linguri gem de mure
  • - 100 g. mure
  • - 1 plic Tort Gelee transparent
  • - 100 g. ciocolata rasa

Mod de preparare

La blaturi, va rog sa tineti cont de faptul ca sint extrem de subtiri si deci nu se prea preteaza insiroparii excesive! .

Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul. Va sfatuiesc ca primul blat, acesta de jos, sa ramana neinsiropat si doar celelalte doua sa primeasca o mica "hidratare"

Se scurg piersicile si se pastreaza sucul.

 

Blatul de jos se "tapeteaza" cu jumatati de piersici. Se paseaza murele (puteti folosi si congelate)
...si daca va deranjeaza samburii, le puteti trece printr-o strecuratoare, amestecand intruna cu o lingura pentru a grabi procesul.

Se amesteca iaurtul cu 100 g. zahar si mure.

Se inmoaie gelatina intr-un vas cu apa rece timp de 10 minute.

Apoi se dizolva la microunde (sau bain-marie) pret de cateva secunde.
Mare atentie sa nu cumva sa o lasati mai mult (verificati din cand in cand daca s-a topit) ...caci altfel isi pierde toate calitatile de inchegare!
Deci doar pana cand se fluidizeaza...
Se inglobeaza apoi in crema.

Crema se da la rece.
Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 300 ml. frisca batuta.

2/3 din crema se aseaza pe piersici, se acopera cu blatul al doilea. Se aseaza restul de crema urmata de blatul de sus.

Se preseaza usor si tortul se da la rece pentru 3-4 ore, dupa care se unge cu gem de mure.

Pe margine se aseaza frisca batuta...iar deasupra, pe cat de ingenios putem, asezam piersici si mure.

Se prepara glazura din praf Tort Gelee transparent...desi eu am folosit rosu pana la urma, pentru ca mi-am imaginat ca ar arata mai bine ) ...40 g. zahar si 250 ml. suc de piersici si se aseaza pe fructe.
Urmati instructiunile de pe pachet, unde se specifica faptul ca amestecul obtinut se pune la fiert 1 minut, dupa care se toarna peste fructe, incepand din mijlocul tortului, urmand ca incet, incet sa se distribuie catre margini.

Se presara ciocolata rasa pe marginea tortului, cu mare grija.

Siiii, in sfarsit...momentul mult asteptat, cel al degustarii!!!

Nemaipomenit!!! Savuros si aromat la maxim!!!
Cu mare drag impart, cu voi toti, delicioasa felie din poza!!!

Reteta de Tort cu piersici si crema de fructe a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.


Serviti tortul cu piersici si mure de la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Gogosari in sos de rosii
Bucataras.RO

Gogosari in sos de rosii

Îmi notasem această rețetă de la Oana de multa vreme, încă nu aveam cont aici, așa că am hotărât să...

Gogosari in sos de rosii
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!