No SSO cookie

Tort de clatite cu frisca si ciocolata

Postat de

(5/ 5)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      Aluat: 3 oua, 400 ml lapte, 2-3 linguri zahar, esenta de vanilie, un praf de sare, 3 linguri ulei, 2 linguri cacao, aprox. 2 cani faina. Crema: 300 ml frisca lichida, 100 g ciocolata alba. Decor: 100g ciocolata neagra
    • Mod de preparare

      Tortul de clatite cu frisca si ciocolata este delicios. Pentru a prepara acest tort se amesteca ingredientele pentru aluat si se prajesc 13-15 clatite.
      Se pun 100 ml de frisca intr-un vas pe foc si se aduc la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se da la frigider pentru doua ore. Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se bate amestecul pana cand isi dubleaza volumul.
      Se ung clatitele reci, cu un strat subtire de crema si se suprapun pe platou. Deasupra se toarna ciocolata neagra topita si se decoreaza cu aveline din frisca.

    • Mod de servire

      Tortul de clatite cu frisca si ciocolata se lasa la rece 2-3 ore inainte de a fi servit.
      Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • dia_diana58

      Adina (MITI), specialista mai esti de cand cu aceste cursuri de bucatareala . Duminica frumoasa sa ai alaturi de ,,maruntele" !

      2012-04-22 la 09:33
    • mi_tinita

      superb! pe cat de simplu pe atat de ingenios.parca as mai adauga si cate un rand de nutella ca sa fie si mai ciocolatos

      2011-11-24 la 14:23
    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.8075 :: 19.68MB