No SSO cookie

Tort de mere caramelizat

Postat de

(5/ 1)
Tort de mere caramelizat

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    5 oua
    5 linguri de zahar
    5 linguri de faina
    4 mere
    100 g zahar
    praf de copt
  • Mod de preparare

    Acest tort de mere este printre primele torturi pe care le-am facut, in facultate. Este foarte usor de facut, foarte prezentabil, iar de gust nici nu mai vorbesc.

    Asadar sa trecem la treaba. In primul caramelizam la foc mic zaharul, ca si pentru crema de zahar ars. Intindem bine pe toata suprafata oalei (si pe margini, pana sus) si lasam sa se raceasca.

    Intre timp taiem merele felii (nu le-am curatat coaja) si preparam aluatul:

    Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu cele 5 linguri de zahar, pana devin tari. Apoi se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul. Se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza spuma. Adaugam cate o lingura de faina, in ploaie, iar la final adaugam praful de copt (jumatate de plic).

    Verificam zaharul caramelizat sa vedem daca s-a intarit, cand e gata ungem bine bine cu unt peste tot. Punem toate merele taiate felii pe fundul oalei, si apoi turnam aluatul.

    Punem in cuptorul incins si lasam pana cand trece testul cu scobitoarea.

    Puteti sa va lasati fantezia sa isi faca de cap. In ultimul pe care l-am facut, din loc in loc am pus niste bucati de ciocolata ... un deliciu!
  • Mod de servire

    Se poate servi cu frisca, sau cu fructe proaspete.
 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

  • blutzisor1

    Nu e ars caramelul, am folosit zahar brun de aceea e mai inchis la culoare.

    2012-04-28 la 13:26
  • calugarita

    si mie imi place dar am impresia din poza asta ca e cam ars caramelul..si amar

    2011-10-26 la 10:49
  • eliona

    Un dulce rafinat,pufos,apetisant!

    2011-10-09 la 16:16
Adaugă reţetă

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1907 :: 19.66MB