Diplomatul este o reteta foarte cunoscuta si apreciata de foarte multi dintre noi. Incearca in varianta unei retete de vara, tortul diplomat cu zmeura proaspata.
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele treptat, amestecam bine, dupa care punem la fiert pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana subtire.
Gelatina o dizolvam in siropul de zmeura preparat dupa indicatiile din reteta, o lasam cca 5 minute dupa care o dizolvam pe baie de aburi, o amestecam cu crema de galbenusuri (putin racita).
Cand incepe sa se ingroase crema adaugam frisca, albusurile batute spuma, amestecam bine (eu am mai adaugat si cca 100 g zmeura pisata).
Tapetam o tava (eu am folosit de cozonac) cu folie alimentara si asezam piscoturile insiropate (si pe peretii laterali daca dorim) adaugam crema si zmeura si dam la frigider pana a doua zi.
Tortul diplomat cu zmeura il rasturnam a doua zi, si il ornam dupa bunul plac, dupa care il servim rece.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii