No SSO cookie

Tort Dobos

Postat de

(5/ 3)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      Pentru foi:
      8 oua separate, 8 linguri zahar, 10 linguri faina, 1 praf de sare
      Pentru crema:
      4 oua, 170 g zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 100 g ciocolata, 200-250 g unt, esenta de rom
    • Mod de preparare

      Galbenusurile se mixeaza cu zaharul aproximativ 10 minute pana devine o compozitie cremoasa. Se adauga faina si se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia rezultata se imparte in 6 parti si se coc 6 foi intr-o forma de tort (24 cm) cam 6-10 min fiecare.

      Crema:

      Ouale se mixeaza cu zaharul si se pune intr-un vas la bain marie impreuna cu ciocolata rupta bucati si se amesteca la foc mic pana se ingroase,apoi se pune intr-un vas cu apa rece sa se raceasca. Untul se freaca spuma si se adauga cremei racite, apoi se lasa la frigider. Cand este foarte rece se mixeaza din nou pana devine o crema fina.

      Foile se ung cu un strat de crema. O foaie se taie in triunghiuri care vor fi imbracate in zahar ars(1/2 cana de zahar se topeste si se acopera fiecare triunghi.

      Ultimul strat va fi de crema peste care se pun triunghiurile acoperite cu zahar. Se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.

    • Mod de servire

      Tortul Dobos se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.3416 :: 19.68MB