Tort festiv de nuci

Tortul festiv de nuci este foarte gustos si usor de preparat, cotrar aspectului vizual. Ceea ce e incantator la acest tort este faptul ca nu trebuie sa-ti faci griji in privinta tehnicii de decorat, tot este foarte basic.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort festiv de nuci

Ingrediente

  • Pentru blatul de tort:
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 gr unt
  • 3 oua
  • 150 gr miere
  • 150 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 gr nuci
  • 100 ml lichior-crema de whisky
  • Pentru crema si ornat:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri pudra de cafea instant
  • 500 ml frisca
  • 3-4 linguri lichior-crema de whisly
  • 3-4 linguri nuci macinate
  • Pentru batoanele de susan:
  • 100g zahar
  • un cub de unt
  • seminte de susan

Mod de preparare

Se cresteaza pastaia de vanilie si se desprinde miezul cu varful cutitului. Se bate untul si se inglobeaza pe rand ouale, mierea si semintele de vanilie, urmate de faina, amestecata cu praf de copt, scortisoara si nucile macinate. Se adauga lichior, apoi se asaza aluatul intr-o forma de tort, tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptor si se lasa la copt 40 de minute. Se scoate apoi si se lasa la racit.

Se dizolva cafeaua solubila in 100 ml frisca lichida, apoi se lasa sa dea in clocot. Se toarna peste ciocolata alba si se amesteca pana ce se topeste. Se inglobeaza lichiorul si se lasa la racit compozitia. Se bate cu mixerul.

Cat timp tortul nostru sta la cuptor putem prepara baghetele decorative din susan si zahar. Punem zaharul la topit impreuna cu untul la foc mediu. Cand e topit oprim focul, adaugam semintele de susan, amestecam cat sa se inglobeze toate, si turnam compozitia in strat subtire pe o foaie de copt. Dupa ce s-a intarit putin, facem cu cutitul linii pe unde urmeaza sa taiem baghetele mai mici. In acest fel va fi mult mai usor sa le taiem dupa ce s-au racit, pentru ca nu se vor sfarama.

Cand s-a racit blatul de tort, punem deasupra crema, se poate pune si in lateral sau doar deasupra. Nu trebuie sa fie foarte aranjata, acesta e farmecul la acest tort cu nuca. Iar deasupra se aseaza dupa imaginatia fiecaruia baghetele caramelizate cu seminte de susan.


Tortul festiv cu nuci se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Tort cu fructe uscate si turron
Bucataras.RO

Tort cu fructe uscate si turron

Tort cu fructe uscate si turron
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!