No SSO cookie

Tort "Padurea Neagra"

Postat de

(5/ 3)
Tort

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    Blatul de tort:
    100 gr. ciocolata amaruie, 120 gr. unt, 120 gr. zahar, 1 plic zahar vanilinat, 4 oua, 4 linguri lapte, 80 gr. faina, 80 gr. amidon, 80 gr. nuci macinate, 3 lingurite praf de copt, 8 linguri de visinata
    Crema si ornat:
    2 borcane visine din compot(de cate 770ml.), 2linguri amidon, 5linguri zahar, 800ml frisca, 3 plicuri praf intaritor de frisca, 200g.ciocolata amaruie;
  • Mod de preparare

    Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge o forma cu unt (26cm. diametru).
    Se toaca ciocolata pentru blat si se aseaza intr-un castron de metal - se lasa sa se topeasca in bain-marie.
    Se prepara blatul:

    se bate untul cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva, se adauga zaharul vanilinat, se inglobeaza pe rand ouale, apoi ciocolata topita, laptele si in final faina amestecata cu amidon, praf de copt si nuci.
    Aluatul se aseaza in forma unsa si se niveleaza; se coace in mijlocul aragazului 30-40 min. Se scoate si se lasa sa se racoreasca.
    Se scoate blatul din forma, se aseaza pe un platou de tort si se taie in 3, cu ajutorul unui cutit ascutit. Se aseaza fiecare felie de blat pe cate un platou sau gratar de bucatarie.
    Blatul inferior se insiropeaza cu 2 linguri de visinata, celelalte cu cate 3 linguri de visinata. Se scurg visinele din compot si se pastreaza 400 ml. suc; se masoara 300ml. In 6 linguri de suc se dizolva amidonul. Restul pana la 300 ml. se da in fiert cu 2 linguri zahar; se adauga amidonul dizolvat, se da in clocot si se inglobeaza visinele.
    Se aseaza pe blat compozitia de visine (1/2 din compozitie).

    Se bat 500 ml. frisca cu 2 plicuri de praf intaritor de frisca si 2 linguri de zahar. Se acopera stratul de visine cu 1/2 din cantitatea de frisca.
    Se aseaza deasupra al doilea blat, restul de frisca, apoi restul de visine si in cele din urma se acopera cu al treilea blat. Se da totul la frigider.
    Se bat 100 ml. frisca cu 1 plic intaritor de frisca si 1 lingura de zahar. Se acopera tortul cu aceasta compozitie si se fasoneaza.
    Se topeste ciocolata si se toarna pe o placa de marmura, in strat subtire. Se lasa sa se usuce si se rade cu spatula. Tortul se decoreaza cu fulgii de ciocolata, rozete de frisca si visine.

  • Mod de servire

    Tortul Padurea Neagra este un tort delicios, usor de preparat si foarte aspectuos. Se serveste rece

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.3239 :: 19.68MB