No SSO cookie

Tort Regina Maria

Postat de

(5/ 2)
  • Complexitate Ridicată

    • Ingrediente

      Blat I:
      150g faina, 1 lingurita praf de copt, 100g zahar, 2 oua, 125g unt, 125g ricotta, 65ml cappuccino, 100g arahide maruntite, 3 linguri coniac
      Blat II:
      150g faina, 1 lingurita praf de copt, 100g zahar, 2 oua, 125g unt, 125g ricotta, 65ml cappuccino, 100g cioccolato
      Blat crocant:
      100g ciocolata amara, 20g unt, 170g muesli cu miere, 1lingurita de zahar pudra, 50g creme-fraiche
      Sos-crema de visine:
      370g visine din compot, 20g amidon de cartofi, sucul visinelor, 30g zahar, baton de scortisoara
      Crema de miere cu aroma de cafea:
      espresso: 5g gelatina, 150g iaurt, 25g miere, 100ml frisca, o portie Gran Soleil cu aroma de cafea, espresso
      Crema de miere cu aroma de fructul pasiunii :
      5g gelatina, 150g iaurt, 25 g miere, 100ml frisca, o portie Gran Soleil cu aroma de fructul pasiunii.
    • Mod de preparare

      Blat I:

      Se amestesca faina cu cacao si praful de copt. Untul se mixeaza cu zaharul. Se adauga ouale apoi ricotta si apoi cappuccino. Compozitiei i se adauga putin cate putin amestecul de faina, cacao si praf de copt. Am impartit compozitia in doua jumatati In prima jumatate am adaugat arahidele si coniacul. Si-am pus in tava unsa si cu hartie de copt si apoi la cuptor la 180°C pana la proba scobitorii.

      Blat II:

      In cealalta jumatate de compozitie am adaugat ciocolata topita. Am pus in tava si tava la cuptor tot la 180°C si tot pana la proba scobitorii.

      Sos-crema de visine:

      In 3-4 linguri de suc de compot am diluat amidonul. Restul de suc l-am amestecat cu zaharul si batonul de scortisoara si am pus pe foc pana la punctul de fierbere. Am adaugat amidonul diluat si-am mai tinut pe foc vreo doua minute. Am indepartat de foc si-am adaugat visinele si Kirsch-ul, indepartand batonul de scortisoara. Am lasat compozitia sa se raceasca.

      Apoi am preparat cremele:

      Si aici am procedat ca si la blaturi. Am preparat crema, am impartit-o in doua si in fiecare jumatate am adaugat apoi aromele (Gran Soleil).

      Crema de miere cu aroma de cafea espresso:

      Agarul l-am pus la diluat in putin lapte rece, apoi l-am fiert 5 minute pe foc. Iaurtul l-am amestecat cu mierea si-am adaugat agarul. Am pus putin la rece compozitia si-am amestecat apoi cu frisca. La acest moment am impartit compozitia in doua parti: In prima parte am adaugat Gran Soleil cafea espresso si-am obtinut prima crema.

      Crema de miere cu aroma de fructul pasiunii : In a doua jumatate a cremei am adaugat Gran Soleil cu fructul pasiunii, deci si a doua crema a fost gata. Gran Soleil este un preparat cu diferite arome care este lichid si care se pune la congelator.

      Blat crocant:

      Ciocolata se topeste la bainmarie cu untul. Se adauga muesli. Asamblarea tortului: Blatul I l-am insiropat cu cappuccino si l-am taiat in bucati mici gen triunghiuri si-am tapetat peretii unui castron in forma de cupola. Am pus un strat de sos-crema de visine, apoi un blat de cioco, deci blatul II, crema cu aroma de cafea espresso peste care am pus un nou strat de sos de visine. Am pus la congelator pt 10minute

      Un alt blat de ciocolata, crema de miere cu aroma de fructul pasiunii, ultimul strat de blat II si deasupra am intins blatul crocant. Am lasat la frigider peste noapte. A doua zi l-am scos din forma, l-am acoperit cu unt si l-am decorat.

    • Mod de servire

      Reteta Tort Regina Maria a fost propusa de dora_m Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.4784 :: 19.7MB