No SSO cookie

Tort Stele pe zapada

Postat de

(5/ 1)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      Blat:1 blat inalt de pandispan (diam. 26 cm), 2 linguri gem de caise, 2 linguri gem de capsuni
      Crema si decor: 10 g. gelatina, 250 g. branza de vaci, 250 g. mascarpone, 100 g. zahar, 200 g. piureu de piersici, 400 ml. frisca, 200 g. piersici taiate, 20 g. zahar pudra, 100 g. fulgi de cocos, cacao, samburi de la 1/2 rodie, stele decorative de zahar
    • Mod de preparare

      Se taie blatul pe 3 niveluri. Se insiropeaza fiecare blat cu sirop din zahar ars. Se aseaza blatul de jos pe platou si se unge cu gem de caise.

      Se amesteca mascarpone cu branza de vaci, zahar si piureul de piersici. Se dizolva gelatina si se inglobeaza in fir subtire. Se da la frigider. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza in crema 200 ml. frisca batuta si bucatelele de piersici.

      Se aseaza pe blatul inferior 1/2 din crema. Se acopera cu blatul al doilea, uns cu gem de capsuni. Se aseaza deasupra restul de crema si se suprapune blatul superior.

      Se da la rece minim 4 ore. Se bate restul de frisca impreuna cu zahar pudra. Se acopera tortul. Se presara deasupra fulgi de cocos si cacao.

      Se presara samburii de rodie si se aseaza deasupra tortului stele decorative de zahar sau martipan.

    • Mod de servire

      Reteta Tort Stele pe zapada a fost propusa de Sava Laura .

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.4362 :: 19.68MB