Tiramisu reţetă cu frisca

Tiramisu reţetă originala este un desert pe cat de apreciat, pe atat de controversat. Aceasta reteta de tiramisu cu rom jamaican este o interpretare geniala a versiunii originale. Este un tort tiramisu delicios, potrivit pentru orice masa festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă cu frisca

Ingrediente

  • 1 kg mascarpone
  • 8 galbenusuri
  • 200g zahar
  • o cutie de frisca lichida Meggle (500 ml)
  • 450 g savoiardi (1 pachet) + inca o punguta din cel de-al doilea
  • cafea espresso (2 ceasca)
  • rom Jamaica (150 ml)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • cacao pentru decor
  • nutela pt ultimul strat
  • cereale integrale cu ciocolata (nu am avut alune sau nuci)

Mod de preparare

Am batut frisca, separat am batut galbenusurile cu zaharul bine pana a devenit o pasta groasa, iar mascarpone am frecat-o si pe ea sa se dezlege. Si le-am amestecat.

Am turnat romul in cafea, am pregatit tava (o tava de Jena am pus plastic pe fund si pereti) si am trecut la asamblat. Am pus crema pe fundul tavii, piscoturi inmuiate, iar crema, (vreo 3 randuri) si am terminat cu piscoturi. Deasupra am pus nutela si am presarat cerealele. A stat aprox. 19 ore. Reteta propusa de Alinacos


Tortul Tiramisu poate fi pregatit de sarbatori, dar trebuie lasat 2 ore la frigider inainte de a-l portiona pentru servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Bucataras.RO

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Prăjitura cu gem de prune și aluat răzuit, este una din prăjiturile copilăriei pe care ne-o prepara mama, cu gem de...

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!