Prajitura Figaro

Prajitura Figaro este o delicioasa reteta de prajitura de casa, cu nuca, usor de facut si la indemana oricarui incepator. Este o prajitura ce merge perfect langa o cana cu ceai sau lapte.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Figaro

Ingrediente

  • 1 pachet de margarina (eu am pus un cub Rama)
  • 200 g.zahar
  • 5 oua
  • 2 zahar vanilat sau coaja de portocala/lamaie
  • esenta de rom (ce arome va plac!)
  • 1 praf de copt
  • 200 ml.lapte (o ceasca)
  • 2 linguri cacao
  • 1 borcan de gem (eu am pus de caise
  • dar cred ca merge de oricare)
  • 2 pumni nuca taiata marunt
  • 200 g.zahar (la albusul batut spuma)
  • 350 g.faina
  • ciocolata rasa de pus deasupra (facultativ)

Mod de preparare

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma. Cele 2 linguri de cacao se amesteca cu crema rezultata din margarina si zahar, dupa aceea se adauga galbenusurile. Se pun aromele, dupa aceea ceasca de lapte si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul se toarna in tava unsa si tapetata (tava mea este o tava mare de aragaz, nu stiu exact dimensiunile). Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Se coace pe jumatate, adica sa se intareasca totusi aluatul pentru a putea sa o scoatem si sa o ungem cu borcanul de gem, presaram nuca taiata si intindem uniform albusurile batute spuma cu zahar.

Eu intep cu furculita putin aluatul inainte se ung cu gem. Se introduce iar la cuptor pana albusul se intareste bine si se si coloreaza putin. Ca timp, depinde de cuptorul fiecaruia, la mine in total a stat 1 h. Adica 45 min., dupa aceea unsa cu gem si albus si inca 15 min. pana s-a intarit albusul.


Pofta buna! Reteta Prajitura FIGARO a fost propusa de Giorgiana pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Reteta Focaccia (reteta video)
Bucataras.RO

Reteta Focaccia (reteta video)

Reteta focaccia,este o reteta italiana care se face foarte usor dar gustul este extrem de bun. pentru a vedea reteta video...

Reteta Focaccia (reteta video)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!