Tarta cu nuca de cocos este un desert simplu de preparat, cu aroma de cocos ce te duce cu gandul la vacanta.
1. Oul intreg se bate putin cu zaharul, se adauga margarina topita si racita, nuca de cocos si faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se framanta aluatul si se da la rece 20-30 minute.
2. Laptele se pune la fiert, iar cand da in clocot se adauga nuca de cocos, se stinge focul si se lasa sa infuzeze. Dupa ce au trecut cele 10 minute, laptele se strecoara si se pune iar pe foc, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si cele 30g de unt, amestecand din cand in cand ca sa se topeasca zaharul. Cand a atins punctul de fierbere se da deoparte.
3. Galbenusurile se separa de albusuri si se bat bine cu restul de zhara si zaharul vanilat, pana cand obtinem o spuma alba. Peste aceasta spuma se adauga treptat faina alternand cu cate putin lapte cald si amestecand continuu. Dupa ce am incorporat toata faina, se pune si restul de lapte si se pune iar la foc mic, amestecand continuu pana crema se incheaga. Se ia de pe foc si se adauga nuca de cocos, se omogenizeaza, se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca. Dava vreti puteti sa bateti spuma albusurile si le incorporati in crema fierbinte.
4. Aluatul se scoate de la frigider, se intinde putin cu sucitorul (nu e nevoie sa il intindeti de tot cu sucitorul, doar cat sa acopere fundul formei, restul se face mai usor cu mainile), apoi se pune in forma (22cm diametrul) si se continua intisnul folosindu-va de maini. Se inteapa cu furculita si se da la copt la 180gr pana marginile devin usor aurii. Daca vreti, inainte de a da la cuptor, puteti presara 1-2 linguri de nuca de cocos peste blat.
5. Tot la cuptor puneti si cele 2 linguri de nuca de cocos pastrata pentru ornat. Se intinde nuca pe o hartie de copt/folie de aluminiu si se da la cuptor pana devine aurie.
6. Dupa ce crusta s-a copt si s-a racit, se scoate din tava, se pune crema si se presara nuca de cocos prajita.
Pofta buna! Reteta Tarta cu nuca de cocos a fost propusa de sophie pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macDelicioaseeele ... Andruta îi vinovata:)) pt pofta și pt statul în bucătărie pe o asemenea căldură :))
Clătite cu pere și nuca de cocos în compozițieIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii