Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l puteti pregati pentru orice ocazie festiva. Crema pufoasa are gust intens de lamaie si este foarte racoritoare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tiramisu reţetă cu lamaie

Ingrediente

  • 10 g gelatina
  • Blat-biscuit:
  • 70g zahar
  • 2oua
  • 40g faina
  • 20g amidon de cartofi
  • 1½ lamaie
  • Jeleu de lamaie:
  • 200g apa
  • 130g zahar
  • 70g suc proaspat de lamaie
  • 30g coaja rasa de lamaie
  • Crema de lamaie:
  • 80 g suc de lamaie
  • 60 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 2 lamai
  • 10 g gelatina
  • 250 g mascarpone
  • 150 g creme-fraiche
  • 250 g frisca
  • 100 g zahar pudra
  • Sirop pentru blat:
  • 40 g zahar
  • 40 ml apa
  • 40 ml lichior de lamaie (limoncello)

Mod de preparare

Supun atentiei voastre aceasta reteta care este usor de facut si este o alternativa la clasicul tiramisù… Asa ca va astept pe cat mai multe s-o probati si sa-mi spuneti parerile voastre…

Pregatirea blatului-biscuit:

Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga coaja de lamaie, se adauga faina si amidonul. Se toarna compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 180 grade pentru circa 12 minute.

Jeleu de lamaie:

Apa cu zaharul si coaja de lamaie se fierb pe foc circa 5minute. Se indeparteaza de pe foc si se adauga sucul de lamaie si gelatina inmuiata. Se amesteca pt a topi gelatina si se trece prin sita pt a indeparta coaja de lamaie. Se lasa sa se raceasca putin.

Ccrema de lamaie:

Coaja celor doua lamai se amesteca cu zaharul, sucul de lamaie si untul si se pune pe foc pt 2-3minute. Galbenusurile si cu oul se "desfac” cu furculita si se pun in compozitia de mai sus si apoi, amestecand se pune din nou pe foc pt circa 2-3minute. La crema rezultata se adauga si gelatina inmuiata. Se amesteca apoi bine pt a topi gelatina si se trece totul printr-o sita pt a indeparta coaja de lamaie. Se lasa un pic la racit.

Mascarponele cu creme-fraiche si cu zaharul pudra se mixeaza bine si se adauga compozitiei de oua. La sfarsit se adauga si frisca batuta.

Sirop pt blat:

Se fierbe zaharul cu apa vreo 3 minute pe foc. Se ia de pe foc si cand s-a mai racit un picut se adauga 40ml lichior de lamaie si se lasa la racit complet.

Asamblare tort:

Intr-o forma patrata de yena invelita cu pelicula transparenta am pus primul blat-biscuit( ii spune asa din cauza grosimii pt ca el normal este foarte pufos). Se insiropeaza cu siropul de limoncello. Se adauga un rand de crema si se da la congelator pt 10minute. Se scoate, se adauga al doilea blat-biscuit, se insiropeaza si se pune un alt rand de crema. Se baga la congelator pt alte 10minute. Odata trecute cele 10 minute se pune jeleul de lamaie. Se pune iar 10minute la congelator. Se adauga ultimul strat de crema si iar 10 minute la congelator. Si in sfarsit se pune al treilea blat-biscuit. Se lasa la frigider peste noapte.

 

A doua zi se scoate, se acopera cu un strat subire de unt. Am mixat 100-125g unt cu zahar pudra din ochi (aprox 2-3lingurite). Si se orneaza dupa dorinta si imaginatie.

Reteta de Tiramisu cu lamaie a fost propusa de Dora_m pe forum culinar.


Serveste Tiramisu cu lamaie de la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Primavara intra in vietile nostre cu pasi timizi se pare, sa o primim cu bratele deschise. Este 1 Martie si v-am adus un...

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!