Mucenici de post

Mucenicii pot fi pregatiti si de post, nu doar din aluat de cozonac. Reteta de mucenici de post este delicioasa, o gustare perfecta langa o cana cu ceai.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mucenici de post

Ingrediente

  • 2 kg de faina; 200 gr zahar; 250 gr margarina; 100 gr ulei; 100 gr drojdie; apa calduta; miere
  • nuca
  • cacao (optional)
  • mirodenii (coaja rasa de lamaie shi portocala)

Mod de preparare

Drojdia se inmoaie in apa calduta, la care se adauga o lingura de zahar. Intr-un castron mare se pune faina, se face o gaura in mijloc unde se adauga: drojdia, margarina, zaharul, o lingurita de coaja de lamaie si o lingurita de coaja de portocala. Se amesteca toate bine si se adauga treptat apa calduta, pana se obtine un aluat elastic. Se lasa la dospit, acoperit cu un prosop, pentru vreo 15-20 minute, pana....da afara din castron. Dupa ce adunati aluatul de pe masa, de sub masa si de pe unde s-a mai prelins, ungetzi o suprafata cu ulei si incepetzi sa modelatzi "optuletzi" din coca. Ii puneti la cuptorul preincalzit (cam la 150 grade C), pana se rumenesc.


Cand ii scoateti ungeti mucenicii de post cu miere, peste care presarati nuca macinata; eu am facut un amestec din nuca macinata, cacao si zahar.Reteta propusa de Droopina.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc
Bucataras.RO

Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc

Anul acesta de Paste, am tinut mortis sa fac carnea de miel dupa retetele grecesti. Asa ca aviz iubitorilor bucatariei...

Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!