Pulpa de miel cu rozmarin si usturoi caramelizat

1.Cu o zi inainte de preparare, carnea de miel se dezoseaza, se curata de pielite, se spala, se usuca cu un prosop de bucatarie si se freaca cu sare,

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1pulpa de miel dezosata
  • 2-3 ramurele de rozmarin
  • 4 caciulii de usturoi
  • 1 dl.ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura miere
  • piper proaspat macinat
  • 2 dl. vin alb
  • condimente pentru carne de miel;

Mod de preparare

1.Cu o zi inainte de preparare, carnea de miel se dezoseaza, se curata de pielite, se spala, se usuca cu un prosop de bucatarie si se freaca cu sare, piper si rozmarin tocat.Se pune intr-un bol;peste carne se pun 4-5 catei de usturoi taiati marunt, ceapa taiata rondele,ulei , se acopera cu folie de aluminiu si se tine la frigider pana a doua zi. 2.A doua zi, se pune carnea intr-o tava , se acopera cu baitul in care a fost tinuta peste noapte si, la 135-140*C, se frige timp de 2 ore si jumatate.In timpul cocerii, de mai multe ori se stropeste carnea cu sosul din tava, la care se adauga si vinul. 3.Restul de usturoi se curata si se aleg cateii de usturoi.Intr-o tigaie se pune zaharul si se caramelizeaza, se adauga mierea si cateii de usturoi, sarati in prealabil.Peste se toarna 1/2 dl. vin si , incetisor, se fierbe , amestecand mereu.


Pe un platou adanc se aseaza carnea de miel portionata si se acopera cu cateii de usturoi caramelizati ,se orneaza cu frunzulite de rozmarin si se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone
Bucataras.RO

Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Am ales pentru acest week-end o prajitura cu o crema fina, combinata cu un blat pufos cu visine, pentru ca asa a fost dorinta...

Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola