Jambalaya

Jambalaya este o reteta culinara ce vine din America, este o mancare ce poate fi usor adaptata cu ingredientele pe care le aveti la indemana. Din unele puncte de vedere ne duce cu gandul la celebra paella.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Jambalaya

Ingrediente

  • Creveti
  • Orez (instant in cazul meu
  • care cere apa sau supa mai putina). Se recomanda orez cu bobul lung dar daca folositi orez normal tineti minte sa adaptati cantitatea de supa (broth) necesara. Eu am pus un cup jumate orez si un cup jumate supa.
  • Supa de pui sau de care aveti sau apa
  • in functie de cantitatea de orez
  • Ulei de masline sau vegetal
  • Tulpini de telina 2-3-4
  • 2 buc ceapa verde
  • Verdeata (de care preferati)
  • 4 Rosii
  • Frunze de dafin 3-4-5
  • Cayenne pepper
  • sare
  • Oregano
  • Ardei rosu sau verde
  • 1 Ardei iute
  • 1 ceapa
  • Piept de pui bucatele sau alt fel de carne
  • 1 bucata carnatz afumat (si iute in cazul meu )
  • 5- 6 catei usturoi
  • Sos de rosii
  • Ciuperci. Sunt multe ingrediente dar fiecare adapteaza.

Mod de preparare

1. Ciupercile se calesc in ulei de masline sau ulei vegetal apoi se pun deoparte.

2. Ceapa taiata si carnatul (sau sunca sau baconul) se calesc impreuna pana cand ceapa devine translucida si carnatul lasa din grasime. Peste se adauga ardeii si telina maruntite se lasa mai departe la calit.

3. Dupa aprox 5 min se adauga rosiile si carnea de pui (in cazul meu pieptul de pui era deja facut pe grill) si usturoiul.

4. Adaugati ciupercile si un pic de sos de rosii, orezul, supa de pui (sau apa), crevetii si frunzele de dafin. Crevetii se adauga odata cu orezul sau putin inainte, pentru ca se fac destul de repede iar daca sunt lasati prea mult se intaresc. Lasati totul impreuna la foc mic pana cand scade zeama si orezul e gata. Daca ati pus prea multa apa, puneti cratita la cuptor pana scade. Mancarea nu trebuie sa aibe multa zeama.

5. Aproape de sfarsit adaugati ceapa verde maruntita si patrunjelul sau verdeturile preferate.


Pofta buna! Reteta Jambalaya a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert tort cu afine si ciocolata alba
Bucataras.RO

Desert tort cu afine si ciocolata alba

Anul acesta de ziua fetitei i-am facut un tort exact cum l-a vrut ea, adica sa fie violet cu alb si cu...

Desert tort cu afine si ciocolata alba
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola