Se pune untul intr-o tigaie pe foc,se topeste,se adauga faina si se amesteca bine sa se incorporeze faina in unt,se toarna laptele cate putin si se am
Se pune untul intr-o tigaie pe foc,se topeste,se adauga faina si se amesteca bine sa se incorporeze faina in unt,se toarna laptele cate putin si se amesteca pana se ingroasa,ca o ciulama.Se ia sosul de pe foc,se adauga sare,se lasa sa se racoreasca,apoi se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma.Se unge cu unt o tava mare de placinta,se pune o hartie alba de marimea tavii,se unge si ea cu unt si se toarna compozitia,apoi se pune la cuptor sa se coaca.Compozitia nu trebuie sa se coaca prea tare,deoarece nu se mai poate rula.Cand este gata se rastoarna pe un servet curat si se umple cu sote de spanac bine scazut,in care s-a introdus si cascaval ras,se ruleaza,se asaza rulada intr-o forma lunga si ingusta (de cozonac),se toarna 1/2 pahar cu smantana si se introduce din nou in cuptor,10minute.
Cine doreste poate amesteca in spanac si sunca tocata.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...
Napolitane cu cacoa si menta
Comentarii