Tarta cu sunca si zucchini

Tarta cu sunca si zucchini este o tarta aperitiv deliciosa, care se poate servi la un bufet suedez. Ingredientele necesare sunt: zucchini, faina, smantana.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu sunca si zucchini

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300g faina
  • 1lingurita creme fraiche sau smantana groasa
  • 150g unt
  • 1ou
  •  sare
  • Umplutura:
  • 1 zucchini(400g)
  • 3 oua
  • 200g creme fraiche
  • sare
  • piper
  • 6 felii sunca presata
  • 80g cascaval ras.

Mod de preparare

Tarta cu sunca si zucchini este o tarta aperitiv delicioasa. Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se da la rece pana ne ocupam de umplutura. Se rade dovlecelul pe partea mare, presara cu foarte putina sare si se lasa sa stea 25min apoi se stoarce. Se amesteca intr-un catron ouale batute cu telul cu creme faiche si apoi cu dovlecelul.se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. 4. Se unge si tapetetaza cu faina o tava de tarta de 26cm si intinde aluatul. Se inteapa in mai multe locuri cu o furculita apoi se toarna amestecul de zucchini si se aranjeaza deasupra sunca. Se presara cascavalul si se da la cuptor, la 195 grade.


Pofta buna! Reteta propusa de s_tana Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro . Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Salata de ton cu oua fierte
Bucataras.RO

Salata de ton cu oua fierte

Aveam pofta de o salata cu ton si avand multe oua de tara in frigider, m-am gandit la aceasta combinatie. Am mancat la...

Salata de ton cu oua fierte
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola