Mancarea aceasta cu iz, aspect si usor gust de pepperonata italieneasca, nu-i pepperonata si nici italieneasca nu e. Dar seamana. Si e de post. Ar pu
Mancarea aceasta cu iz, aspect si usor gust de pepperonata italieneasca, nu-i pepperonata si nici italieneasca nu e. Dar seamana. Si e de post. Ar putea fi un inceput de ratatouille dar nu-i nici asta. Nici ghiveci si nici giuvece. E doar un amestec intre toate ideile de mai sus, plus o tusa de coriandru pentru a usura o excursie mentala spre Asia.
Pentru doua portii sanatoase aveti nevoie de trei ori patru ardei grasi si de o vanata. Daca nu-i sezon de vinete, puteti folosi vinete din borcan, conservate in ulei, asa cum am facut eu pentru reteta aceasta. Un borcan din cele mici va ajunge. Va mai trebuie o ceapa si doi catei de usturoi. si, de va pofteste inima, un ardei iute. Taiati ardeii in fasii (fara vinisoare si seminte, care pot da amarala), ceapa solzisori si usturoiul in bucati mari. Le puneti la inmuiat intr-o lingura de ulei (daca aveti vinete proaspete, le puneti si pe acelea, facute fisii, cu tot cu coaja, odata cu ardeii, daca nu, puneti vinetele din borcan doar la urma), pe foc mic. in trei minute se carcalesc usor. Turnati peste ele o ceasca de apa si lasati tot pe foc mic. Dupa ce scade apa, mai turnati o ceasca (de ce pe rand: nu vreti sa fierbeti legumele ci sa le inmuiati usor, sa iasa ducleata din ele) de apa. Presarati sare si pier, amestecati din cand in cand iar la urma, cu doua minute inainte de a lua mancarea de pe foc, puneti intr-insa vinetele, amestecati bine si puneti si frunzele de coriandru, rupte-n bucati.
Puneti mancarea asta pe doua felii de paine HapiHap ori pe trei, patru, cat sunteti de flamanzi in zi de post. O sa dispara repede din farfurii, garantat.
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii