No SSO cookie

Orez lipicios cu mango - desert thailandez

Postat de

(5/ 2)
Orez lipicios cu mango - desert thailandez

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    1 mango decojit si taiat felii subtiri
    o cana cu lapte de cocos
    o cana cu orez
    2lg zahar
  • Mod de preparare

    Orezul lipicios face parte din cultura thailandeza, si nu este fiert ci gatit la aburi pana cand devine lipicios, de aici si numele. Orezul lipicios trebuie pus cu o zi inainte la inmuiat in apa rece (cat sa-l acopere), si lasat asa peste noapte.

    A doua zi, cand doriti sa-l pregatiti, orezul lasat la inmuiat se pune pe o baie de aburi pentru aproximativ 20 de minute, pana devine transparent. Pentru siguranta gustati cateva bobite sa vedeti cat de tari sunt.

    Odata ce aveti pregatit orezul lipicios, puneti laptele de cocos impreuna cu zaharul intr-o tigaie, la foc mediu pana cand incepe sa faca cocoloase. Nu trebuie lasat sa fiarba. Luati tigaia de pe foc si turnati 3 patrimi deasupra orezului, lasati 5 minute pana cand este absorbit.

  • Mod de servire

    Formati mici gramajoare de orez lipicios, puneti deasupra felii de mango proaspat si turnati cu o lingura din restul de lapte ramas.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Alte reţete din subcategoriile

Mai multe subcategorii

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1481 :: 19.66MB