No SSO cookie

Prajitura cu morcovi si portocale

Postat de

(5/ 5)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      3 oua 300 g faina 300 g zahar 400 g mocov ras 1 pahar ulei (200 ml) un praf sare zahar vanilat sau esenta vanilie coaja rasa de la 2 portocale 1 praf de copt 1 lingurita bicarbonat
    • Mod de preparare

      Prajitura cu morcovi si portocale este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura batem ouale cu zaharul pentru aproximativ 10 minute.
      Adaugam uleiul si cand este incorporat adaugam faina amestecata cu praful de copt
      Dupa ce am incorporat faina adaugam coaja de la portocale, esenta de vanilie si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie
      Urmeaza morcovii dati pe razatoare sau facuti la robot/blender.
      Omogenizam foarte bine si turnam compozitia intr-o forma de 24cm diametru cu peretii detasabili tapetata cu hartie de copt pe fund, unsa cu unt si tapetata cu faina pe pereti.
      Punem compozitia in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45-50min pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt se lasa in forma 10-15 min, indepartam inelul si dupa racire completa se portioneaza, se pudreaza cu zahar pudra vanilinat.

    • Mod de servire

      Prajitura cu morcovi si portocale este un desert nemaipomenit, aromat si plin de vitamine. Pofta buna!
      Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-bebe.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • mancare-bebe

      Ma bucur enorm ca va place! Reteta nu imi apartine, daca intrati pe blog o sa vedeti linkul catre reteta originala, este un desert delicios pe care eu il prepar f des!

      2012-04-26 la 17:05
    • irinush_20

      Va multumesc enorm pentru receta. Prajitura este delicioasa

      2012-04-24 la 18:54
    • mancare-bebe

      Bicarbonatul de sodiu se stinge pentru a elimina un posibil gust intepator pe care il poate da prajiturii. Se poate adauga si fara sa fie stins cu conditia ca produsul preparat sa contina un element acid ca otet, lapte, iaurt sau zeama de lamaie. Sper ca ti-am putut fi de folos, totusi nu pot sa nu ma intreb de ce nu ai parcurge si acest pas, de ce ai prefera sa nu stingi bicarbonatul? :)

      2011-11-23 la 11:52
    • mi_tinita

      nu are nimic daca nu stingem bicarbonatul,nu se simte gustul? imi place reteta si combinatia de portocale cu morcov e placuta.

      2011-11-22 la 20:17
    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Alte reţete din subcategoriile

    Mai multe subcategorii

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.4232 :: 19.68MB