Tarte cu capsune

ALUATUL FRAGED: Se amesteca faina, untul, zharul pudra, sarea si vanilia. Se pune aluatul la rece pentru cel putin 20 de minute. Intre timp se curata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr de faina
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • un varf de cutit sare
  • 500 gr crema de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 800 gr capsune
  • 2 foi de gelatina
  • 200 ml sirop de capsune

Mod de preparare

ALUATUL FRAGED:

Se amesteca faina, untul, zharul pudra, sarea si vanilia. Se pune aluatul la rece pentru cel putin 20 de minute.

Intre timp se curata capsunele, se spala si se lasa sa se scurga pe un prosop.

se scoate aluatul din frigider si de imparte in 20 de bucati egale.

Fiecare bucata se intinde si se imbraca formele de tarta cu ele.

Formele se pun in tava mare de la aragaz, in care se pune cate o foita de hartie de copt si deasupra cateva boabe de fasole ca sa se coaca uniform.

Tava se pune la cuptorul bine incalzit mai dinainte.

La inceput se coc la foc iute, dupa care la foc potrivit. Cand sunt pe jumatate coapte , se scoate tava din cuptor se inlotura foitele si fasolea. Se pun din nou la cuptor pana se rumenesc uniform tartele. Se scort tartele din forme si se lasa la racit.

CREMA DE VANILIE:

Se fierb 500 ml lapte, se bat 3 galbenusuri cu 300 gr de zahar praf si o lingurita zahar vanilat. Se toarta laptele fierbinte peste galbenusuri, amestecand repede, incontinuu pe foc mic sau la bainmarie.

Se tine pe foc pana se ingroasa. Se toarna peste tarte dupa ce s-a racit.

In fiecare tarta de pune crema de vanilie si peste se pun capsunele.

In siropul de capsune se fierbe gelatina (care a fost pusa la inmuiat in putina apa rece) timp de 1 minut. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa putin la racit.

Se toarna calduta peste capsune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine

Ce spuneti de o felie delicioasa de cheesecake, fara coacere, cu multa zmeura si un sos de visine? In plus, este si fara...

Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!