No SSO cookie

Pizza delicioasa cu blat pufos

Postat de

(5/ 3)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      Pentru blat: 600g faina alba tip 000 300ml lapte 1 lingurita sare 1 lingura zahar 50g unt 1 ou 1 pliculet drojdie uscata Pentru sos: 100g rosii pasate piper, sare dupa gust condimente: oregano, cimbru, busuioc dupa gust 4 catei usturoi 2 linguri ulei masline Pentru topping: se folosesc ingrediente la alegere dupa gust, eu am avut: 1 legatura ceapa verde pastrama de curcan mozzarella ardei rosu
    • Mod de preparare

      Pizza delicioasa cu blat pufos este o reteta simpla si gustoasa. Pentru aceasta reteta de pizza trebuie sa faceti mai intai aluatul.
      Punem faina intr-un vas, facem o gropita la mijloc, dizolvam drodjia si zaharul in 150ml lapte caldut si adaugam compozitia in gropita din vas. Acoperim cu faina si lasam 10-15 min pana cand se umfla. Apoi adaugam restul de ingrediente, laptele caldut, oul la temperatura camerei batut usor cu furculita, untul topit si sarea.
      Framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios si uniform.

      Lasam la dospit la loc cald ferit de curent pentru aproximativ 40 de minute pana cand isi dubleaza volumul. Avantajul este ca a venit vara si nu mai este nevoie de caldura de la cuptor pentru dospit.

      Intre timp ne ocupam de sos. Amestecam toate ingredientele pentru sos, cu aceasta compozitie vom unge aluatul de pizza.

      Dupa ce s-a dospit aluatul, presaram faina in tava de copt, intindem aluatul de preferinta cu mana. Aluatul de pizza poate fi oricat de subtire sau de gros dupa gust. Din aceasta compozitie ies 3 pizza cu blat subtire de diametru 30cm, eu am facut doar 2 de 30cm, iar de restul cinnamon rolls :) Ungem aluatul cu sosul de pizza si apoi asezam ingredientele: ceapa verde taiata marunt, pastrama taiata bucatele, ardeiul feliat si mozzarella. Jumatatea pentru adulti a continut si carnati de Plescoi :)

      Preincalzim cuptorul la maxim (240grade in cazul meu) si lasam pizza pana cand se rumeneste frumos, aprox 20-25min in functie de cuptor.

    • Mod de servire

      Pizza delicioasa cu blat pufos se serveste imediat dupa ce ati scos-o din cuptor.
      Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-Bebe.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • mancare-bebe

      Multumesc pentru comentariu.Daca revezi reteta inainte sa te apuci de pregatit, am cateva sfaturi:pune tava de copt pizza la 5cm distanta de partea de jos a cuptorului,adica destul de jos si lasa pizza atat timp cat se rumeneste mozzarella,eu am un cuptor mai lenes de asta am scris 20-25min. Atentie sa nu folosesti cascaval,acesta formeaza o crusta si sub el ingredientele, inclusiv blatul, nu se fac asa cum trebuie. Mult succes si daca te mai pot ajuta cu ceva, sa imi spui

      2011-11-16 la 09:09
    • calugarita

      de mult caut un aluat de pizza care sa nu ramana tare, o sa il incerc si pe asta..

      2011-11-15 la 19:49
    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Alte reţete din subcategoriile

    Mai multe subcategorii

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.4092 :: 19.68MB