No SSO cookie

Vitel cu sos de vin alb

Postat de

(5/ 2)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      carne de vitel
      vin alb
      o lingura de capere
      unt
      un galbenus
      sare piper
      paine
    • Mod de preparare

      Va vine sa credeti ca intr-un sfert de ceas puteti gati o gustare simandicoasa, buna de prezentat la prima vizita a socrilor ori intr-o zi de sarbatoare in doi? E foarte simplu. Aveti nevoie de carne de vitel. Poate fi antricot, cu putin os, poate fi muschi alb ori muschiulet. Le-am insirat in ordinea numerelor de pe tricou, adica plecand de la ieftin spre scump. Orice ati alege, e important sa stiti niste lucruri: carnea trebuie sa fie rozalie, nu rosu-inchis, vorbim aici despre vitel, nu despre vita matura si maturata. Apoi, carnea trebuie sa stea la temperatura camerei cel putin un ceas (dar mai bine doua) inainte de a fi pusa pe foc, pentru aclimatizare si pentru reusita mesei. Cand o puneti la foc (fie ca o puneti pe grill, in tigaia grill ori intr-o tigaie groasa, din fonta), aveti grija sa fie unsa usor suprafata de contact dintre carne si tigaie ori grill. O tineti pe foc patru minute pe o parte si patru pe cealalta, daca nu-i prea groasa. Daca aveti o bucata mai groasa de doi centimetri (pana-n doi si jumatate), prelungiti durata la sase minute. Dupa ce s-a fript carnea pe ambele parti, o luati la o parte si o tineti pe o farfurie incalzita. in tigaia in care ati fript-o (daca o faceti pe grill, puneti o tigaie pe foc si cu asta, basta), turnati un gat zdravan de vin alb si puneti o lingura de capere. Lasati sa scada vinul la jumatate, puneti o nuca de unt in tigaie si asteptati sa se topeasca. Amestecati bine, luati tigaia de pe foc, lasati-o sa se racoreasca doua minute apoi puneti in ea un galbenus, putina sare si putin piper. Amestecati bine si razuiti in sos putina coaja de lamaie (doar partea galbena).
    • Mod de servire

      Mai amestecati putin si turnati doua-trei linguri de sos peste carnea asezata deja pe felii de paine HapiHap prajita, pe o farfurie intinsa.
     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • Frunza_10652

      Mmm, ce bine suna, am si capere acasa, mai trebuie vitelul. Gata, fac si eu! Retetele astea sunt din ce in ce mai delicioase!

      2010-12-02 la 11:21
    • liana10

      Buna reteta, merge de Craciun!

      2010-12-02 la 02:44
    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.3236 :: 19.68MB