Am pus aripile de pui la decongelat si restul de ingrediente la pozat (in borcan e ghimbirul ras). In prima etapa am amestecat ceva ce in "cartea de b
Am pus aripile de pui la decongelat si restul de ingrediente la pozat (in borcan e ghimbirul ras).
In prima etapa am amestecat ceva ce in "cartea de bucate" zice ca-i "saramura", respectiv ghimbirul, zeama de lamaie si sosul de soia apoi m-am uitat bine pe reteta, am vazut ca nu zice nicaieri de sare desi se foloseste frecvent termenul de "saramura" si-am adaugat niste sare. Am pus intr-un vas aripile de pui si se toarna amestecul de mai sus.
Am lasat cateva ore (2-3 zice in reteta, eu cred ca le-am lasat vreo 4 ca am plecat de acasa si am continuat cand m-am intors) la marinat, in vasul acoperit.
Cand am venit acasa, am amestecat 2 linguri de miere cu 2 linguri sos de rosii si cu toata solutia in care se marinasera aripioarele - desi in reteta zice doar de 2 linguri din "saramura", eu am vrut sa fie mai zemos - apoi am pus vasul la treaba. Acuma in reteta zice ca aripile se lasa 10 minute in vas la 163 grade temperatura (habar n-am de unde or scos valaorea asta asa exacta) apoi se ung cu sosul de miere, rosii si "saramura", se mai lasa 5 minute, se ung iar cu sos si se mai lasa inca 5 minute si gata.
Eu am facut asa: am bagat toate aripioarele in noul sos, le-am scuturat bine ca sa se patrunda, le-am pus pe gratarul vasului, am pus capacul si am lasat 10 minute la 175 grade celsius ca nici sa mor n-am nimerit 163.
Dupa aia am scos capacul si-am mai uns o data aripioarele cu ce mai ramasese din sos.
Si iar am lasat 10 minute ca eram in teste.
Dupa care m-am plictisit deja, am turnat tot sosul ce mai ramasese si-am mai lasat cinci minute, apoi am scos doua aripioare sa le fac o poza neartistica.
Timpii de gatit la vasul convetional au fost asa: 10 minute, iar uns, iar 10 minute, iar uns si 5 minute la final, carnea a iesit perfect - nici prea uscata nici nefacuta. Ma gandesc ca merge foarte bine si pe gratar sau la microunde.
Reteta propusa de: Psyche
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAm pregatit aceasta prajitura pentru toata familia "Bucataras"! Pentru mine "Bucataras" inseamna foarte mult,m-am atasat de...
Prajitura BucatarasIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii