Bibilica la cuptor cu rodii si spanac

Separati pulpele inferioare, cele superioare si pieptul pasarii sau rugati-l pe macelar sa faca acest lucru. Intr-un castronel, bateti branza ricotta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pasare de 1 kg (bibilica
  • pui sau fazan)
  • daca e posibil organica
  • 100 g branza ricotta
  • 1 mana mica de frunze proaspete de cimbru
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 1 cubulet de unt
  • 1 catel de usturoi decojit si tocat marunt
  • 1 pahar de vin alb
  • semintele de la 1 rodie
  • fara coaja si miezul galben
  • 2 maini mari de spanac
  • bine spalat

Mod de preparare

Separati pulpele inferioare, cele superioare si pieptul pasarii sau rugati-l pe macelar sa faca acest lucru. Intr-un castronel, bateti branza ricotta cu cimbrul tocat marunt. Asezonati usor compozitia. Cu doua degete, desprindeti partial pielea de pe piept si pulpe. Cu o lingurita, introduceti usor amestecul de ricotta intre piele si carne, apoi trageti pielea inapoi ca sa acopere umplutura.

Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Asezonati carnea, turnati putin ulei de masline intr-un vas pentru cuptor si frigeti pulpele pe plita timp de 5 minute, pana devin crocante si aurii. Apoi puneti in vas si pieptul (asezat cu pielea in sus), dupa care adaugati un cubulet mare de unt, impreuna cu usturoiul si vinul. Introduceti vasul la nivelul de sus al cuptorului preincalzit si coaceti timp de 25 de minute, apoi adaugati semintele de rodie si mai coaceti inca 5 minute, moment in care carnea de pe pulpe va fi bine patrunsa si pielea va deveni crocanta. Scoateti vasul din cuptor si asezati-l din nou pe plita. Adaugati spanacul si lasati-l sa se inmoaie. Veti obtine astfel un sos excelent. Verificati asezonarea (ar trebui sa fie tocmai bun), apoi asezati pe fiecare farfurie cate o bucata de piept, o pulpa superioara si una inferioara, garnisind cu spanac si rodii de jur-imprejur.
Deasupra fiecarei portii, turnati cate putin din sosul obtinut si serviti cu cartofi fierti.

Alte retete recomandate:

Tocanita taraneasca de ciuperci

Carne de vita cu cartofi

Pulpe de pui la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
3
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Brioche cu crema de patiserie
Bucataras.RO

Brioche cu crema de patiserie

Brioche cu crema de patiserie
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!