Boeuf bourguignon este o mancare traditionala franceza. Boeuf bourguignon ca si alte feluri frantuzesti erau foarte populare la tara, erau considerate a fi mancarea taranului, dar cu timpul au ajuns in categoria haute cuisine.
Boeuf bourguignon este o mancare traditionala franceza. Boeuf bourguignon ca si alte feluri frantuzesti erau foarte populare la tara, erau considerate a fi mancarea taranului, dar cu timpul au ajuns in categoria haute cuisine.
Cea mai raspandita reteta de boeuf bourguignon, mai ales in ultimii ani este cea a Juliei Child.
Intr-o cratita se prajeste la foc mic costita taiata in feliute si arpagicul curatat, fara a se aduga alt corp gras. Cind incep sa se rumeneasca, se scot cu spumiera. Se adauga untura. Cand se topeste, se pune carnea taiata in cuburi mari (3-4 cm) si se rumeneste la foc mic. Se presara cu faina, se amesteca pana incepe faina traga spre culoarea roscata. Se toarna vinul si se completeaza cu apa, atita doar cit sa acopere carnea. Se adauga sare si piper dupa gust si se rade un strop de nucsoara deasupra. Se adauga cimbrul si foaia de dafin. Se mareste focul la maxim, pina incepe sa clocoteasca. In acel moment se scade focul la minim, se adauga feliutele de costita, se acopera si se lasa sa fiarba incet 1h30. Se adauga arpagicul si se mai lasa 30 min.
Nota : Calitatea mancarii depinde de calitatea vinului, care trebuie sa fie sec, tare si nu prea parfumat.
Boeuf bourguignon se serveste cu paste, cartofi natur sau prajiti. In momentul servirii se poate presara cu patrunjel tocat fin.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradReteta de preparare a papanasilor Ce buni au iesit si asa de repede i-am facut.
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni si smantanaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii