No SSO cookie

Chisca moldoveneasca

Postat de

(0/ 0)

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    1,5 kg carne macra de porc,
    3 linguri orez,
    2 cepe,
    sare,
    piper,
    intestinul gros de Ia porc,
    ulei
  • Mod de preparare

    Se curata bine intestinul de grasimi, dupa care se spala in mai multe ape si se fraca cu malai. Apoi se tine in apa rece pana nu mai are nici un miros. Separat, se da carnea prin masina de tocat, ceapa se toaca marunt si se pune la calit, pe foc mic. Orezul se pune la fiert. Se amesteca apoi carnea cu ceapa si orezul, se potriveste la gust de sare si piper si se adauga putin apa. Se umple intestinul cu acest amestec si se leaga la capete. Intr-un vas mare se pune apa la fiert, iar cand aceasta da in clocot, se adauga caltabosii si se lasa sa fiarba pe foc mic. Se inteapa cu acul din cand in cand, ca sa nu crape.
  • Mod de servire

    Caltabosii se servesc fierti sau prajiti la cuptor, cu cartofi prajiti.

    Alte retete culinare:

    Sarmale de post
    Mancare de mazare
    Chiftele
 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.3177 :: 19.6MB