Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico

Cotletele de miel in sos de miere si balsamico trebuie sa stea cel puţin 3 ore in marinada, dar pot fi pregatite si cu o zi inainte si lasate sa stea peste noapte, in vas acoperit, la frigider

Complexitate
redusa
Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico

Ingrediente

  • 1 kg cotlete de miel
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • 3 foi salvie
  • 1 lingura rozmarin
  • 3 linguri otet balsamico
  • 2 linguri miere
  • 1/8 litru vin rosu
  • 250 ml supa clara de legume
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cotletele de miel se spala rapid sub jet de apa rece si se usuca cu hartie absorbanta de bucatarie. Din ulei de masline, usturoi tocat fin, frunze de salvie si de rozmarin proaspat, piper si sare se face o marinada.

Cotletele se cresteaza, cu un cutit bine ascutit, de 2-3 ori la marginile cu grasime, pentru ca la prajit sa nu se curbeze.

Cotletele se pun intr-o forma plata sau intr-un castron si se acopera cu marinada.

Se lasa sa stea, acoperite, cel putin 3 ore la loc racoros.

Se scot cotletele din marinada si, fara a mai folosi alta grasime, se prajesc in tigaie cca. 3-5 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare maroniu-aurie. Se scot din tigaie si se pastreaza la cald.

Se scurge surplusul de grasime din tigaie, apoi se pune din nou tigaia pe foc. Fondul ramas in tigaie se dizolva cu otet balsamico, amestecand continuu cu telul. Apoi se adauga mierea si vinul rosu. Se da sosul in clocot, apoi se fierbe la foc moderat cca. 5 minute. Se adauga apoi supa clara de legume si se mai fierbe la foc moderat inca 10 minute. Se adauga apoi smantana, se amesteca bine, se condimenteaza cu sare si piper. Se stinge focul, apoi se introduc cotletele in sos.

Se lasa cotletele cateva minute in sos, pentru a se impregna in sosul de miere si balsamico.

 

Sugestie

Cotletele de miel in sos de miere si balsamico trebuie sa stea cel puţin 3 ore in marinada, dar pot fi pregatite si cu o zi inainte si lasate sa stea peste noapte, in vas acoperit, la frigider.


Cotletele de miel in sos de miere si balsamico se servesc calde alaturi de garnitura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Tort cu ananas si mascarpone
Bucataras.RO

Tort cu ananas si mascarpone

Nu stiu altii cum sunt, insa mie cand mi se pune pata pe un ingredient il folosesc pana cand ma "satur" de el, in cazul...

Tort cu ananas si mascarpone
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!