No SSO cookie

Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Postat de

(5/ 2)
Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    15 ardei potriviti
    2 dovlecei
    7-8 cepe mari
    4 morcovi mari
    2 rosii
    1 gogosar
    1 cana ulei
    750 carne tocata amestec ( porc cu vita)
    400 gr orez
    sare
    piper
    1 lingurita cimbru uscat
    1 lingurita boia de ardei dulce
    5-6 lingrui pasta de tomate
    1 ou
    marar verde
    patrunjel verde
    frunze de vita de vie
     
    Pentru sosul de rosii:
    400 gr rosii decojite intregi un suc propriu
    sare
    piper
    2-3 linguri ulei
    1 lingurita busuioc
    1/2 lingurita oregano
     
  • Mod de preparare

    Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele.
    Dovleceii ii decojim, ii taiem in doua sau trei bucati (depinde cat sunt de mari) sa aiba cam aceeasi marime ca si a ardeilor.
    Ii scobim in interior cu o lingurita dar le lasam o baza.

    Curatam ceapa si o tocam marunt.
    Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
    Curatam gogosarul, il facem pasta in blender.
    Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim cateva minute, apoi morcovul.
    Dupa ce s-au inmuiat putin adaugam pasta de tomate si mai lasam cam 1 minut pe foc, apoi lasam sa se racoreasca putin.

    Orezul il spalam in 2-3 ape si il scurgem bine.
    Intr-un bol punem orezul, amestecul de ceapa, carnea tocata, gogosarul pasat.
    Amestecam bine, condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei, cimbru.
    La final punem patrunjel si marar verde tocat, oul si le incorporam bine.
    Cu ajutorul unei lingurite umplem ardeii si dovleceii.
    Ardeii ii acoperim cu capacele lor, iar la dovlecei punem felii de rosii.
    Pe fundul unei oale punem frunze de vita de vie, cateva crengute se marar, asezam ardei si dovlecei si cateva felii de rosii. Peste mai asezam un rand de ardei si dovlecei daca oala nu este foarte larga sa incapa toti intr-un singur rand.
    Deasupra asezam iar felii de rosii, frunze de vita de vie si acoperim cu apa sa ii curpindem pe toti.
    Ii punem la foc mic, ii acoperim si ii lasam sa fiarba. Gustam din ei si cand sunt bine patrunsi ii luam de pe aragaz.

    Sosul de rosii:
    Rosiile le taiem cubulete mici.
    Intr-o cratita punem uleiul cu rosiile.
    Cand incepe sa fiarba condimentam cu sare, piper si aromatizam cu busuioc si oregano.
    Il lasam pe foc 5 minute si este gata.
    Ne asezam pe farfurie ardei, dovlecei iar deasupra punem putin sos.
    Sa aveti pofta buna si daca va place serviti si cu putina smantana!

    Cele doua functii ale aparatului Philips Multicooker:
    1.Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
    2.Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.

  • Mod de servire

    Servim dovleceii si ardeii umpluti cu sos de rosii.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.4033 :: 19.68MB