No SSO cookie

Friptura de curcan in sos de vin si portocale

Postat de

(5/ 4)
Friptura de curcan in sos de vin si portocale

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    o pulpa de curcan superioara mai mare ( a mea a avut 1 200 gr)
    2 portocale
    1 pahar de vin alb demisec
    4-5 catei de usturoi plus inca cativa pentru impanat
    sare, piper, salvie, cimbru,
    rozmarin proaspat tocat,
    4-5 foi de dafin,
    1-2 lg ulei de masline,
    putina boia
  • Mod de preparare

    Friptura de curcan in sos de vin si portocale e o delicatesa. Pentru a prepara aceasta friptura, se spala pulpa de curcan, se strege si se impaneaza cu cativa catei de usturoi si o asezam intr-un vas yena uns cu putin ulei.
    Zdrobim 4-5 catei de usturoi si ii frecam cu sare, piper si uleiul de masline. Adaugam restul de condimente, vinul si sucul de la o portocala.
    Turnam sosul de vin si condimente peste pulpa de curcan,acoperim vasul si il dam la cuptor 1,5 ore.
    Intre timp mai scoatem tava cu carnea de la cuptor si o mai stropim cu sos din tava ca sa nu se usuce.
    Cu 15 minute inainte de a fi gata friptura taiem felii portocala ramasa si o asezam peste friptura. Mai lasam la cuptor tava acoperita inca putin si apoi indepartam capacul de la tava si lasam friptura sa se rumeneasca inca maxim 10 minute.

  • Mod de servire

    Pulpa de curcan se serveste calda. Poate fi pregatita cu succes pentru Craciun.
    Sursa acestei retete este blogul culinar Myra's Kitchen.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

  • anja_30635

    suna fain reteta, eu intai "sigilez" un pic carnea in unt + ulei, asa pastreaza in interior toate sucurile.

    2011-12-16 la 15:16
Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.3822 :: 19.67MB