Ghiveci cu carne de vita

Pentru ghiveci cu carne de vita legumele se curata si se spala. Ceapa si patrunjelul se taie marunt. Morcovii, telina radacina, pastarnacul, dovleceii si vinetele se taie.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mazare verde proaspata/conserva - 500 g/300 g
  • cartofi - 500 g
  • ceapa - 100 g
  • fasole proaspata - 300 g
  • morcovi - 200 g
  • dovlecei proaspeti - 200 g
  • varza alba - 300 g
  • vinete - 200 g
  • rosii proaspete - 150 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • pastarnac radacina - 150 g
  • patrunjel radacina - 150 g
  • carne de vita - 500 g
  • ulei - 200 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • ardei gras - 250 g
  • vin alb - 100 ml
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • usturoi si sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ghiveci cu carne de vita legumele se curata si se spala. Ceapa si patrunjelul se taie marunt. Morcovii, telina radacina, pastarnacul, dovleceii si vinetele se taie cubulete iar varza si ardeiul gras careuri. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea se curata, se spala si se taie felii subtiri. Mazarea verde si fasolea verde proaspete se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Cand se foloseste mazare conserva, se scurge de lichid si se spala sub jet de apa rece. Carnea se inabusa impreuna cu ceapa in 50 ml ulei si 100 ml apa, se adauga pasta de tomate, cuburile MAGGI, cca 700 ml apa fiarta (treptat) si se continua fierberea. Separat, in 150 ml ulei si 150 ml apa se inabusa legumele in ordinea fierberii (morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, varza, ardei gras, vinete, cartofi, fasole verde, mazare, dovlecei) adaugand treptat apa necesara. Cand legumele sunt fierte se adauga sare si usturoi. Legumele inabusite se pun peste carnea fiarta. Deasupra, se adauga rosiile taiate sferturi, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, se acopera cu apa si se introduc la cuptor. Cand este aproape fiarta, se adauga vin.

Ghiveciul cu carne de vita se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă
Bucataras.RO

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă

Natura are felul ei aparte de a ne încălzi trupul şi spiritul, aruncându-ne in braţe mici daruri: o zi însorită şi...

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!