No SSO cookie

Gulas unguresc

Postat de

(5/ 4)
Gulas unguresc

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    Pentru 5 portii:
    carne de vita - 600 g
    ceapa - 400 g
    ardei gras - 200 g
    morcovi - 100 g
    telina radacina - 100 g
    pasta de tomate - 100 g
    cartofi - 800 g
    ulei - 100 ml
    faina - 100 g
    oua - 1 bucata
    patrunjel verde - 1 legatura
    apa - 300 ml
    ardei iute - 3 g
    chimen - 3 g
    boia de ardei dulce - 3 g
    cimbru, sare si piper dupa gust
  • Mod de preparare

    Pentru gulas unguresc carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se curata, se spala si se rad prin razatoarea fina. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi mici. Usturoiul se curata si se spala, iar apoi se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Ardeiul iute se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Ceapa se inabusa in 100 ml ulei si 100 ml apa, impreuna cu morcovii si telina. Se adauga pasta de tomate, bucatile de carne, cca 200 ml apa si se lasa sa fiarba cca 40 minute. Din oua, faina, sare si putina apa (50 ml) se prepara o coca de consistenta tare, din care se taie bucati mici (cat o aluna), care se fierb in apa cu sare, formandu-se galuste. in sosul cu carne se adauga boia de ardei dulce, ardei iute, sare, piper, usturoi, cimbru si se continua fierberea cca 30 minute. Se adauga galustele si se mai fierb 5 minute. Separat, se fierb cartofii in apa cu sare.

    Gulasul unguresc se serveste cald, cu fasii de ardei gras si cartofi natur, cu patrunjel verde deasupra.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.5420 :: 19.68MB