Gutui cu carne de pui

Pentru mancarea de gutui cu carne de pui se spala gutuile, si se taie felii potrivit de groase.Se scoate portiunea cu piatra. Gutuile nu se curata de coaja.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Gutui cu carne de pui

Ingrediente

  • -patru pulpe de pui fara piele
  • 4 gutui mari si sanatoase
  • 150 -200 grame de zahar
  • o lingurita cu varf de faina de grau
  • apa
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Pentru mancarea de gutui cu carne de pui se spala gutuile, si se taie felii potrivit de groase.Se scoate portiunea cu piatra. Gutuile nu se curata de coaja. Se taie in doua parti pulpele de pui. Feliile de gutui le punem la inmuiat intr-o tigaie cu sufiecient ulei.Se tin pe foc cateva minute acoperind tigaia, deci la abur.Le scoatem cu paleta inainte de a fi patrunse, deci mai mult crude. In acel ulei punem carnea la prajit dar tot asa cu rabdare, la foc mic si acoperit pentru ca sa se patrunda carnea dar pana la final sa se si rumeneasca putin.In timp ce carnea se face, pregatim sosul de zahar ars. Deci punem la topit zaharul supraveghindu-l sa nu se arda.Cand este gata il stingem cu o cana de 400 ml apa in care am dizolvat lingurita de faina si un praf de sare.Invartim si tinem pe foc pana se dizolva tot caramelul si se face sosul. Asezam intr-o cratita cu grija carnea care o scoatem din ulei cu o paleta si o punem peste gutui. Turnam deasupra sosul de caramel, scuturam cu grija vasul ca sa nu se faramiteze gutuile si punem la fiert pe foc mic inabusit cu capac. Sosul va incepe sa patrunda in gutui si in carne. Cand consideram ca este aproape gata mancarica de gutui cu carne de pui se pune ori in vasul in care am fiert-o pana acum, ori intr-un vas de yena inca vreo 15 minute la cuptor preincalzit, pentru a se rumeni frumos carnea si a se lega sosul.
Gutuile care de felul lor se acresc si mai rau la fiert impreuna cu sosul caramel din care trag dulceata fac un gust cu totul special.Carnea trage si ea gust din sos si este cu totul altfel decat orice carne de pui gatita traditional. Observati ca in acest fel de mancare nu se pune nici un condiment, doar un praf de sare, pentru ca aroma de caramel si cea naturala a gutuilor sunt suficiente sa iasa o mancare regeasca.Va doresc pofta buna si curaj sa incercati.


Aceasta mancare de gutui cu carne de pui se consuma cu paine alba de preferat bagheta. Este buna si calduta dar e delicioasa si asa la temperatura camerii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare din carne de pui
3
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
4
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
5
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Parteneri
Prajitura Madness
Bucataras.RO

Prajitura Madness

E prajitura cu fanta si pentru ca am folosit fanta madness si cirese i-am spus,asa de dimineata,''Prajitura Madness''.....am...

Prajitura Madness
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!