Hamburger Oriental

• tocati carnea de berbecut folosind dispozitivul de tocat carne al robotului multifunctionsl Ankarsrum• zdrobiti frunzele de menta, mugurii

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Hamburger Oriental

Ingrediente

  • pulpa de berbecut - 800 g
  • chimion - ½ lingurita
  • curcuma - 1 lingurita
  • menta - 67 frunze
  • ulei de masline calitativ - 100 g
  • sumak - 1 lingurita
  • muguri de pin - 2 linguri
  • prune deshidratate - 12 buc
  • salata creata - ½ buc
  • branza Cedar - 8 buc
  • pasta de ardei (dulce sau iute, dupa preferinta) - dupa gust
  • chifla de hamburger - 4 buc
  • galbenusuri de ou - 2 buc
  • ceapa rosie - 1 buc (taiat rondele)
  • susan - 2 lingurite
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• tocati carnea de berbecut folosind dispozitivul de tocat carne al robotului multifunctionsl Ankarsrum
• zdrobiti frunzele de menta, mugurii de pin si semintele de chimion intr-un mojar si adaugati peste acestea sumak-ul, curcuma, sarea, piperul si uleiul de masline
• amestecati bine si dupa ce-ati fasonat bine pulpa de berbecut condimentati-o cu amestecul din mojar
• bateti bine galbenusurile si ungeti "capacul" chiflelor de hamburgeri
• adaugati apoi susanul peste ele
• bagati-le la cuptor la 180 de grade pentru cateva minute, pana se rumenesc
• portionati carnea de berbecut, incingeti gratarul si pregatiti-o pe gratar
• lasati-o la odihnit cca 7-10 min
• adaugati carnea peste chifla 
• adaugati peste aceasta 2-3 felii de branza Cedar
• adaugati pasta de ardei peste, rosiile taiate rondele in prealabil si salata creata
• adaugati peste acestea prune uscate (cam 3 buc/portie), rondelele de ceapa rosie si "capacul" chiflei
• serviti cu cartofi prajiti.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Nuci umplute(varianta I )
Bucataras.RO

Nuci umplute(varianta I )

Am pus in paranteza varianta I, pentru ca am mai multe retete de nuci, atat de aluaturi, cat si de creme. La aceasta reteta,...

Nuci umplute(varianta I )
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!