Reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor

Mancarea pandurilor este foarte consistenta, cu carnati si muschi de porc, o mancare romaneasca delicioasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor

Ingrediente

  • 80 g carnati oltenesti;
  • 80 g carnati de porc;
  • 70 g toba;
  • 100 g muschi tiganesc;
  • 150 g pulpa de porc;
  • 200 g ceapa;
  • 100 ml ulei Arpis;
  • 3 linguri bulion;
  • 100 ml supa de oase;
  • 100 ml vin;
  • 10 g patrunjel;
  • Sare
  • piper
  • dupa gust

Mod de preparare

Pulpa de porc, carnatii, muschiul tiganesc si toba se taie in cuburi mari si se calesc in ulei Arpis. La inceput pulpa si apoi restul ingredientelor.

In uleiul Arpis ramas se prajeste ceapa, apoi se toarna bulionul si se stinge cu supa de oase;

Se adauga astfel, in sosul obtinut carnea si vinul si se condimenteaza dupa gust.

Cand e aproape gata, se presara deasupra patrunjelul tocat marunt.

 

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta ”Mancarea Pandurilor” a fost oferita si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai - iunie.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc

Despre Casa Oprescu

Deschisa in 2011 din dorinta de a readuce la viata vechile preparate romanesti traditionale si de a crea un concept de reintoarcere la radacini, Casa Oprescu se mandreste cu una dintre cele mai frumoase locatii.

Asezat la poalele dealului din Parcul Tineretului, restaurantul Casa Oprescu te invita la ore de relaxare cu intreaga familie, la pranzuri de afaceri in mijlocul naturii ori in saloanele decorate cu elemente specific traditionale.


Mancarea pandurilor se serveste calda cu patrunjel tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Chec pufos
2
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Tarta sarata cu rosii si masline
4
Aperitive cu branza

Tarta sarata cu rosii si masline

O reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.

Tarta sarata cu rosii si masline
Biscuiti marmorati
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti marmorati

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...

Biscuiti marmorati
Parteneri
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga