Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta te poti bucura si tu de ei.
Carnea se toaca cu masina cu sita mijlocie. Din oase de vita sparte se face o supa deasa sarata normal. Usturoiul se zdrobeste bine si se pune sa dea in clocot in putina supa de oase. Se strecoara si se lasa sa se mai raceasca. Se incepe framantatul, care trebuie sa se faca cu multa rabdare si raspundere timp in care adaugam supa cate putin pana se inglobeaza. Pasta obtinuta trebuie sa fie omogena, carnea sa nu fie granulata si bine legata. Orientativ trebiue sa intre cam 1/4 cantitate supa la o cantitate de carne tocata. La sfarsit se potrivete din condimente si se pune bicarbonat de sodiu stins in supa. Pasta de mici nu trebuie sa prezinte scurgeri de zeama, aceasta dovedeste ca framantarea s-a facut insuficient.
Nu se recomanda folosirea de boia de ardei, ii schimba gustul. La un kilogram de carne tocata se folosesc 50g de usturoi. Cand framantarea este suficienta se pune pasta la macerat in punga de plastic la frigider, fara sa fie congelata, la temperatura de 3-5 grade. Dupa cel putin 24 de ore de macerare se trece prin palnie groasa si se portioneaza la latimea palmei si se aseaza pa platou care trebuie sa fie uns cu ulei. Cat se manipuleaza micii palmele trebuie sa fie umezite cu cu supa de oase sau apa rece. Se fac la jar de mangal nu prea iute, astfel ca micul sa fie patruns si nu parpalit.
Micii se servesc cu voie buna si cu prietenii, calzi, cu mustar sau cartofi prajiti
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPentru micul dejun am ales sa pregatesc cateva clatite delicioase, umplute cu dulceata de visine. Pentru o prezentare...
Clatite cu dulceata de visineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii