No SSO cookie

Papricas de pui cu smantana

Postat de

(5/ 3)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      800 de grame-1 kg de carne de pui
      200 de grame de smantana
      cat de multa ceapa (ceapa va da onctuozitate sosului si dulceata mancarii)
      2 linguri de ulei
      sare
      piper
      o lingura de boia de ardei dulce de buna calitate
      2 linguri de faina
      foaie de dafin
      verdeata
    • Mod de preparare

      Carnea se prajeste in ulei, pe toate partile, doar pana se coaguleaza sangele. Se scoate si se pastreaza intr-un loc cald. In grasimea ramasa se caleste ceapa tocata, adaugand si sarea, pana devine sticloasa. Se adauga boiaua de ardei, se amesteca, se pune imediat carnea in oala si se acopera cu apa fierbinte. Se adauga foaia de dafin si se lasa sa fiarba pana carnea e moale, verificand in permanenta sa aiba suficient lichid. Dupa ce carnea s-a fiert se lasa pe foc mic sa mai scada sosul, intre timp se amesteca smantana cu faina, se adauga 2 linguri de apa rece si se omogenizeaza bine.

      Se toarna peste mancarea care fierbe si se amesteca. Se da in cateva clocote, se potriveste gustul de sare si piper.

      Se serveste apoi papricasul de pui alaturi de granitura preferata - mamaliga, galuste sau poate cartofi piure.

    • Mod de servire

      Papricasul de pui cu smantana se serveste cald, cu o garnitura potrivita unei mancari cu sos, presarand verdeata tocata.
      Sursa acestei retete este site-ul Retetecalamama.ro

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.3014 :: 19.67MB