Peste prajit cu sos de lamaie

Pentru peste prajit cu sos de lamaie pestele se curata de solzi, de branhii si de intestine apoi se spala foarte bine. Se lasa la scurs si se stropeste cu zeama lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Peste prajit cu sos de lamaie

Ingrediente

  • 500-600 g peste (2 pesti potrivit de mari)
  • 2 lamai
  • 2 linguri de faina
  • 60 ml ulei
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pentru peste prajit cu sos de lamaie pestele se curata de solzi, de branhii si de intestine apoi se spala foarte bine. Se lasa la scurs si se stropeste cu zeama de la o lamaie si se condimenteaza cu sare, piper si alte condimente pentru peste. Se pune la rece o jumatate de ora. Dupa ce se scoate de la rece, pestele se da prin faina, apoi se bate usor intre palme si se prajeste intr-o tigaie incinsa cu ulei la foc potrivit. Se lasa la scurs pe servetele de hartie. Se servesc cu lamaie sau sosul de lamaie , ornat cu patrunjel verde.
Sos de lamaie:
Se bat 4 linguri de ulei de masline cu zeama e la o lamaie si 8 linguri supa de legume adaugate in portii mici, putin cate putin. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.


Pestele prajit cu sos de lamaie se serveste cald.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Primavara intra in vietile nostre cu pasi timizi se pare, sa o primim cu bratele deschise. Este 1 Martie si v-am adus un...

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!