Piept de rata cu sos Worchester si sparanghel alb

• introduceti pieptul de rata si sosul Worchester in caserola de marinare rapida FoodSaver si porniti programul de marinare

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Piept de rata cu sos Worchester si sparanghel alb

Ingrediente

  • piept de rata 180200 g
  • sos Worchester
  • sparanghel alb - 100 g
  • unt 15 g
  • usturoi - 1 catel
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare


• introduceti pieptul de rata si sosul Worchester in caserola de marinare rapida FoodSaver si porniti programul de marinare pentru 10 minute. Acesta va porni un procedeu de deschidere si inchidere a porilor carnii, timp in care sosul Worchester va fi absorbit in carne. Este o metoda mai rapida de a marina carnea, dandu-i un plus de gust. Pentru o textura mai frageda, puteti sa o lasati peste noapte in casoleta in care a fost sosul initial. 
• vidati punga cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver si introduceti-o apoi in aparatul de gatire in vid SousVide Supreme, la cca 75 de minute, la 63 – 63.5 ⁰C pentru a fi perfect medium, iar daca este mai mare, in functie de dimensiunea sa, puteti sa o lasati intre 75 si 90 de minute
• taiati terminatia lemnoasa a sparanghelului si curatati-l cu ajutorul unui cutit economic – nu este nevoie sa curatati mult, ci doar primul strat de invelis (o data pe fiecare parte), pastrandu-i varful intact
• puneti apa cu sare la incins intr-o oala mica
• in momentul in care acea apa s-a incins foarte bine si este aproape de a fierbe, puneti sparanghelul inauntru pentru cateva minute
• pregatiti un bol cu gheata pentru a-i da soc termic (scoateti sparanghelul in bolul cu gheata pentru a-i mentine culoarea vie)
• optional, il puteti sota in unt impreuna cu catelul de usturoi, sarea si piperul dupa gust
• dupa ce scoateti carnea din aparatul de gatire in vid SousVide Supreme, lasati-o la odihnit 15 minute
• faceti striatii in forma de romb pe partea cu grasimea, si dati-i culoare in tigaie, pana se va rumeni putin pe fiecare parte
• se serveste medium.

Pofta buna!

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Mâncare de praz cu carne de porc
Bucataras.RO

Mâncare de praz cu carne de porc

Printre legumele preferate de mine se numără şi prazul. Nu că ar fi vreo legumă care să nu-mi placă, după cum bine...

Mâncare de praz cu carne de porc
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!