Placinta de pui cu legume la oala

Placinta de pui cu legume la oala este o reteta culinara de mancare deosebita, usor de facut, cu multe legume, ce va fi pe placul intregii familii.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Placinta de pui cu legume la oala

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 cup faina
  • 2 linguri arpagic tocat
  • 3/4 cup unt nesarat
  • 1 cup branza cheddar razuita
  • 2 gabenusuri
  • 6 linguri smantana
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri unt nesarat
  • 1 lingura ulei
  • 450g piept de pui fara os
  • taiat bucatele
  • 1 telina taiata rondele
  • 2 morcovi medii
  • felii
  • 200g ciuperci
  • 1 ceapa medie
  • 3/4 cup mazare congelata
  •  

Mod de preparare

In primul rand se prepara aluatul:

Pune faina si arpagicul intr-un bol. Adauga untul rece taiat cubulete si amesteca cu varful degetelor pana obtii niste faramituri. Adauga branza si amesteca in continuare. Intr-un alt bol mixeaza ouale cu 5 linguri de smantana. Adauga amestecul de oua peste cel de faina, putin pe rand, amestecand cu o furculita pana cand aluatul se leaga. Adauga si cealalta lingura de smantana daca e necesar. Impacheteaza aluatul in folie alimentara si da-l la frigider.

Pune untul si uleiul impreuna intr-o tigaie, la foc mediu, adauga pieptul de pui si soteaza-l pana cand isi schimba culoarea, nu trebuie gatit de tot. Scoate-l apoi si pune-l deoparte intr-un bol. In aceeasi tigaie soteaza morcovii, telina si ciupercile pentru 5 minute. Scoate si legumele si pune-le deoparte, apoi adauga in acest bol si ceapa tocata si mazarea si amesteca.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Aseaza amestecul de pui si legume in forme individuale sau intr-o oala mare, unsa cu putin unt. Scoate aluatu-l din frigider intinde-l intr-un cerc cu diametrul putin mai mare decat oala in care ai pus puiul.

Aseaza capacul deasupra vasului si apasa bine cu degetele pe margine. Taie aluatul in exces si foloseste mainile sau furculita sa faci o bordura decorativa.

Din marginile care ti-au ramas poti sa tai diferite forme decorative pe care sa le asezi deasupra capacului de aluat. Unge aluatul cu ou batut, si fa 3 crestaturi cu un cutit in mijlocul capacului.

Da la cuptor pentru 25-30 de minute pana cand aluatul este auriu.





Serveste placinta cu pui si legume la oala cu sos de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort  Dobos
2
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Chiftele de orez cu legume
Bucataras.RO

Chiftele de orez cu legume

Chiftele de orez cu legume
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!