No SSO cookie

Praz cu masline si carne de pui

Postat de

(5/ 2)
Praz cu masline si carne de pui

Complexitate Redusă

  • Ingrediente

    7-8 fire de prazcarne de pui, dupa preferinta (aripioare 10-12 buc, ciocanele/pulpe superioare 8 buc)1-2 lingura pasta de tomatesare sau delikat dupa gust150-200 g masline negre1 legatura patrunjel3 -4 linguri ulei
  • Mod de preparare

    Prazul cu masline si carne de pui este delicios. Pentru a prepara aceasta mancare cu carne prazul se curata, se spala si se taie pe diagonala bucati de 3-4 cm. Maslinele se spala si se inteapa cu furculita sau cu o scobitoare. Carnea de pui se spala foarte bine in apa rece. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se aseaza bucatile de carne peste care se presara sare sau delikat. Cratita se acopera cu un capac si se lasa la innabusit aproximativ 10 minute, la foc mic. Cand bucatile de carne capata o culoare aurie, se adauga prazul si se pune apa (atat cat sa nu acopere in totalitate continutul din cratita) si se fierbe la foc iute. Dupa aproximativ 20 minute se aduga maslinele si bulionul si se mai lasa sa fiarba inca 10 minute.  Cand este gata se presara patrunjel si se acopera cu capacul pentru a patrunde mirosul de verdeata proaspata in mancare.

  • Mod de servire

    Prazul cu masline si carne de pui se serveste cald.


    Aceasta reteta este scrisa de Daniela pentru concursul media-content.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

Alte reţete cu ingredientele

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.4540 :: 19.66MB