No SSO cookie

Pulpa de miel la cuptor

Postat de

(5/ 1)
Pulpa de miel la cuptor

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    1 pulpa de miel, 4 cepe mari, 2 capatani de usturoi, 2-3 fire de rozmarin, 4-5 frunze de salvie, 250 ml vin alb sec, 100 ml ulei, 1 lingurita cimbru uscat, 1 lingurita piper boabe, 1 lingurita rasa boabe de coriandru macinate, 2-3 foi de dafin, sare, piper
  • Mod de preparare

    1. Curatati pulpa de pielite, spalati-o si scurgeti-o de apa.

    2. Stergeti-o cu un servet, apoi ungeti-o cu ulei si presarati-o cu sare, piper, cimbru si coriandru macinat.

    3. Puneti-o intr-o tava adanca, adaugati vinul, uleiul, foile de dafin, salvia si rozmarinul.

    4. Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o in 3-4 felii groase. Ceapa nu trebuie taiata subtire, se va dizolva pur si simplu din cauza timpului mult petrecut in cuptor, si nu va mai da savoare mancarii de miel.

    5. Capatanile de usturoi taiati-le in 2 pe orizontala.

    6. Puneti in tava, imprejurul pulpei feliile de ceapa si jumatatile de usturoi cu partea taiata in jos.

    7. Puneti si o cana cu apa si puneti tava in cuptorul incins dupa ce ati acoperit-o cu folie de aluminiu.

    8. Coaceti pulpa la foc potrivit, pana cand se patrunde bine, aproximativ 2 ore. In ultimele 10 minute de stat la cuptor dati folia de jos ca sa se rumenasca. In acest moment puteti sa o ungeti cu un amestec de ulei de masline, miere si putin mustar, ca sa prinda o crusta delicioasa. O ungeti pe o parte, o lasati 5 minute sau pana e rumena, apoi o intoarceti, o ungeti, o lasati sa se rumneasca.

  • Mod de servire

    Pulpa de miel la cuptor se serveste calda. Se poate servi cu sos de hrean.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.2349 :: 18.72MB