Se sareaza si se pipereaza pulpele. Separat,s e toaca marunt ceapa, merele se taie cubulete, telina si morcovii se taie marunt. Se calesc apoi in ulei
Se sareaza si se pipereaza pulpele. Separat, se toaca marunt ceapa, merele se taie cubulete, telina si morcovii se taie marunt. Se calesc apoi in ulei, se adauga bulionul si se stinge totul cu vin si jumatate din cantitatea de supa. Se adauga apoi foaia de dafin. Se asaza pulpele deasupra, se ung cu unt topit si se coc 3-4 ore in cuptor. Se stropesc din cand in cand cu sosul din tava. Separat, se pun prunele la inmuiat 15 minute, in 100 ml apa fierbinte, amestecata cu coniac. Se incalzesc prunele in sos, apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Mancarea se serveste calda.
Alte retete culinare:
Tocanita de pui
Placinta cu carne
Friptura de vita la cuptor
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataO prajitura buna care merge perfect langa o cafea!
Prajitura cu piersici si migdaleIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii