Rata la cuptor este o friptura frageda, delicioasa si deosebita, pe care cu usurinta o puteti pregati. Fie ca pur si simplu va place carnea de rata sau va doriti o reteta pentru o masa festiva, rata la cuptor este potrivita.
Rata am lasat-o la marinat in ingredientele mai sus mentionate pana a 2-a zi. Am masat-o bine si am lasat-o la frigider peste noapte.
Am transferat rata intr-un var termorezistent si am introdus la cuptor, impreuna cu sosul de la marinata, pentru aproximativ 90 de minute, pana va capata o crusta crocanta. In timpul coacerii am intors rata pe ambele parti, o singura data, pentru a se coace uniform.
Puteti servi preparatul alaturi de ananas tras in putin unt. Se potriveste de minune!
Enjoy!
Sursa reteta rata la cuptor: http://cocktailofsenses.wordpress.com/
Serviti rata la cuptor calda, alaturi de garnitura preferata.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii