Reteta de Lasagna - Reteta video

Lasagna este una dintre acele retete care place tuturor si care nu ai cum sa dai gres daca vrei sa pregatesti ceva bun. Iti prezint astazi varianta mea de lasagna. Este usor reinterpretata, deviata putin de la reteta originala, insa eu ma mandresc cu ea pentru ca este foarte gustoasa si aspectuoasa pe masura.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pachete foi proaspete de lasagna
  • 15 frunze de busuioc
  • 200 g mozzarella gourmet rasa
  • 150 g parmezan ras
  • Pentru sosul Bolognaise:
  • 1 kg de carne de vita
  • 3 morcovi rasi
  • 2 cepe rase
  • 3 catei de usturoi
  • 30 ml de ulei de masline calitativ
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 3 linguri de bulion de rosii calitativ
  • 300 ml vin rosu demisec
  • 3 linguri sos Worchester
  • 200 ml de lapte
  • 1/2 lingurita de zahar brun
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 500 ml lapte
  • 200 ml smantana de gatit
  • 80 g faina
  • 100 g unt
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare

In functie de dimensiunea tavii, poti avea nevoie de 2 sau 3 pachete de foi proaspete de lasagna.

Caleste cepele si morcovii in ulei de masline.

Adauga sare, piper, cimbru si oregano si amesteca bine.

Toaca usturoiul marunt si adauga-l si pe-acesta in tigaie;

Fa loc in centrul tigaii si adauga carnea de vita;

Caleste-o si pe-aceasta, adauga apoi vinul rosu si lasa-l sa se reduca;

Adauga apoi rosiile proaspete tocate si 1/2 lingurita de zahar brun pentru a-i mai taia din aciditate;

Adaugati apoi sosul Worchester (este strict optional) insa mie-mi place foarte mult aroma usor iute pe care i-o confera sosului Bolognaise;

Amesteca bine si micsoreaza focul amestecand din cand in cand pentru a evita lipirea;

Cu cateva minute inainte de a opri sosul, adauga laptele – acesta are rolul de a pune in evidenta foarte bine gustul carnii;

Opreste sosul si lasa-l sa se raceasca - intre timp te poti apuca de sosul Bechamel;

Tempereaza putin untul intr-o craticioara pe foc potrivit si adauga faina;

Amesteca energic cu ajutorul unui tel si incorporeaza treptat si laptele;

Odata adaugat laptele, iar compozitia a inceput sa se ingroase, adauga smantana de gatit, sarea si praful de nucsoara;

Amesteca energic pana obtii o compozitie lichida legata, densa. Las-o si pe-aceasta sa se raceasca putin;

Ia o tava de cuptor si la baza acesteia pune sos Bolognaise;

Adauga foi de lasagna pe deasupra si peste acestea sos Bechamel si sos Bolognese si sa nu uitam de lovitura de gratie, cateva frunze de busuioc;

Peste acestea adaugam putina mozzarella gourmet rasa si putin parmezan – va lega mult mai bine compozitia;

Repeta procesul cu inca doua straturi, iar pe ultimul adauga sosul Bechamel, restul de parmezan si restul de mozzarella rasa.

Tot ce mai ramane de facut este sa introduci lasagna in cuptor pentru cca 45-50 min, si sa astepti cumintel pana se gatesc bine foile, iar deasupra se va gratina frumos;

Las-o sa se raceasca putin inainte de a o servi, ca s-o poti taia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100
Bucataras.RO

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Am facut acest tort pentru ziua fiului meu. Cand l-am intrebat ce tort ar vrea, mi-a spus ca poate sa fie cu orice, in afara...

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!