Rulada din carne de pui tocata cu busuioc

Rulada din carne de pui tocata cu busuioc va avea cu siguranta un succes incredibil la mesele festive, alaturi de cei dragi si de prieteni.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie
Rulada din carne de pui tocata cu busuioc

Ingrediente

  • -Ingrediente-
  • 400-500g carne de pui
  • piept sau picioare dezosate
  • 100 g parmezan
  • 4 oua
  • 100 mortadella
  • o mana zdravana de frunze de busuioc proaspat
  • pentru ca ii da o aroma nemaipomenita
  • sare
  • piper
  • ulei
  • lapte
  • -facultativ
  • dar eu am pus:
  • 2 catei de usturoi
  • pentru ca mortadella era una de duzina
  • de data asta
  • boabe de piper verde
  • tot din motivul de mai sus
  • fire de iarba ceapălină
  • dupa gust
  • un praf de ghimbir
  • jumate de lamaie
  • 1 lingurita amidon

Mod de preparare

La cantitatile de mai sus am mai pus o jumate de piept de pui, ca ramasese in frigi si pe chestia asta am adaugat inca doua oua si inca niste parmezan (care era ceva amestec de branzeturi rase, cu urme de parmezan, vandut la punga).
Am dezosat puiul cu lama de bisturiu, careia nu i-am gasit manerul, dar a mers si asa. Am taiat bucati carnea, mortadella, am zdrobit piperul si usturoiul si am azvarlit totul in robot. Am mutat totul intr-un castron, am adaugat ouale, branza, iarba ceapălină, busuiocul, ghimbirul, am amestecat, am potrivit de sare. Am udat o bucata de hartie de copt, apoi am stors-o si am modelat cu ajutorul ei ruloul de carne, deoarece pasta e cam moale. Hartia se poate lasa neudata si unge cu putin ulei, fiecare cu tehnica lui.
Am strans capetele, am pus ulei intr-o cratita si am rumenit umpic ruloul, cu tot cu hartie. Am mutat rulourile (ca mie mi-au iesit doua) in tava in care urma sa le coc, fara hartie de data asta, apoi le-am uns cu ulei si in tava am turnat lapte pana la jumatatea lor. Am pus un pic de sare si doua aschii de coaja de lamaie. Am dat la cuptor, la 200°C cam o ora, timp in care am tot intors rulourile si le-am mai stropit cu maglavaisul din tava.
Cand au fost gata, le-am mutat intr-o tava curata, am pus intr-un bol o lingurita de amidon, un pic de lapte si am strecurat toata zeama din tava, am adaugat zeama de lamaie si am amestecat. Am turnat sosul peste rulouri si am bagat tava inapoi in cuptorul cald, dar stins.



Rulada din carne de pui tocata cu busuioc proaspat se serveste feliata, stropita din abundenta cu sosul din tava.

Reteta de rulada din carne de pui tocata cu busuioc a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Bolognese di Cluj.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine

Ce spuneti de o felie delicioasa de cheesecake, fara coacere, cu multa zmeura si un sos de visine? In plus, este si fara...

Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!