Rulada din pulpa de berbecut cu spanac si leurda

Rulada din pulpa de berbecut este perfecta pentru o masa festiva. Umplutura cu spanac si leurda si ierburile aromate de primavara ii dau o savoare aparte.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Rulada din pulpa de berbecut cu spanac si leurda

Ingrediente

  • O pulpa de berbecut dezosata
  • usturoi
  • sare si piper
  •  
  • Pentru umplutura:
  • o ceapa mai mica
  • 3-4 catei de usturoi
  • 500 g frunze de spanac sau 250 g spanac congelat
  • 2 legaturi leurda
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 ou
  • cimbru sau alte condimente dupa gust
  • 1 cub Knorr de legume
  • 1 pahar de vin
  • putin ulei

Mod de preparare

Spalam si stergem pulpa, indepartam grasimea (daca are), o ajustam sa-i dam forma dreptunghiulara o impanam cu cateii de usturoi taiati feliute si o batem putin cu ciocanul de snitele. Condimentam cu cimbru, sare si piper.

Incingem putin ulei si adaugam ceapa uscata, apoi spanacul, dupa cateva minute o legatura de leurda tocata grob, ceapa verde si ardeiul gras taiat cubulete. Le calim foarte putin si dam tigaia deoparte.

Cand s-a racorit adaugam oul, sare, piper, cubul de Knorr, putina nucsoara rasa si amestecam bine.

Peste carnea pregatita ca mai sus se presara patrunjelul tocat marunt, cealalta legatura de leurda, usturoiul verde tocat marunt. La un capat se pune umplutura. Rulam, legam cu ata alimentara si o punem intr-o tava, stropim cu putin ulei si adaugam putina apa calda.

Pentru aspect se cresteaza superficial (atentie, sa nu taiati ata) si se unge rulada cu boia de ardei. Se acopera tava cu staniol si se da la cuptor (care a fost preincalzit), si se lasa sa se coaca.

Dupa vreo ora se indeparteaza staniolul de deasupra, se toarna vinul si se lasa sa se rumeneasca. Se incearca daca este gata cu o scobitoare lunga sau cu un cutit subtire: daca zeama nu are culoarea rosiatica ci este limpede, rulada este gata. Se scoate pe un platou.

Sosul ramas se scurge intr-un vas mai mic, se fierbe pana mai scade (daca e prea subtire) si se ingroasa cu o lingurita de amidon alimentar. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin si se adauga usturoi verde pisat.

Reteta Rulada din pulpa de berbecut cu spanac si leurda a fost propusa de gecuza pe forum culinar.ro


Rulada de berbecut umpluta cu spanac si leurda e foarte buna cu acest sos, cu orice garnitura (cartofi natur, piure, orez) si cu salata alaturi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa de rosii cu ardei copt si galuste
3
Supe de legume

Supa de rosii cu ardei copt si galuste

RETETE DIETETICE

Supa de rosii cu ardei copt si galuste
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
4
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
5
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

As manca oricand ardei umpluti,nu m-as satura si nu m-as plictisi de ei niciodata,cand am facut ultima oara nu am avut timp...

Ardei umpluti
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!