No SSO cookie

Conopida cu ciuperci la cuptor

Postat de

(0/ 0)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      1 conopida,
      1 cutie cu ciuperci,
      100 g sunca,
      150 g cascaval ras,
      2 galbenusuri,
      100 g unt (sau margarina),
      2-3 lg faina,
      1 1/2 pahare lapte.
    • Mod de preparare

      Se fierbe conopida intreaga, in apa cu sare. Trebuie sa o fierbeti intreaga, ca altfel isi pierde vitaminele. Dupa ce a fiert, se desface in buchetele. Se spala ciupercile in cateva ape, apoi se pun la prajit intr-o lingura de unt. Sunca se taie fasii. Se face un sos alb din 50 de grame de unt, 2-3 linguri faina si 1 1/2 pahare lapte (Se topeste untul, se adauga apoi putin cate putin lapte si faina; se lasa sa fiarba 5 minute; are consistenta smantanei). Un vas de Jena ( de preferinta mai mare!) se unge cu unt. Se asaza in el buchetele de conopida, se presara cu cascaval ras, apoi se asaza un strat de ciuperci, se presara sare. Se pun din loc in loc bucatele de unt. La sfarsit se toarna sosul alb in care s-au amestecat cuburile de sunca si restul de cascaval ras. Deasupra se torna galbenusurile celor 2 oua. Se da la cuptor. Este gata cand se rumeneste.
    • Mod de servire

      Pofta buna!

      Reteta Conopida cu ciuperci la cuptor a fost propusa de ELAIDA pe forum culinar.ro

      Alte retete cu conopida gasiti aici:
      Ciorba de conopida,
      Paste cu conopida,
      Conopida la cuptor
     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.5235 :: 19.67MB